Super nem og billig hjemmelavet modellervoks

   
Imens jeg skriver på dette her blogindlæg, sidder jeg og kigger på to drenge der sidder fuldstændig stille, rocker lidt med til MGP på Spotify, imens de leger med modellervoks. Vi har for første gang forsøgt os med hjemmelavet modellervoks og jeg er hooked. Som typen der normalt ødelægger alt når jeg er i et køkken, så synes selv jeg at det er genialt. Okay der kom lidt hvide “prikker” fra melet i, men kan sikkert undgåes hvis jeg havde siet melet først.

Jeg ved godt det lyder irriterende overskuds-speltmor-agtigt, men det tager virkelig ingen tid at lave. Og de fleste ting har du garanteret allerede i skabende. Find opskriften længere nede her på siden. 

Fordelene ved hjemmelavet modellervoks er mange. For det første er det meget billigere end at købe bitte små bøtter i legetøjsbutikken. Det er desuden virkelig lækkert blødt at arbejde med. Elias har flere gange sagt at det er så dejligt blødt at man næsten glemmer at forme det til noget. Og han har ret. Der er noget beroligende ved at køre fingrende igennem den bløde dej. Som bonus, modellervoksen er ikke fyldt med alt muligt giftigt som det man køber i butikkerne. Du kan faktisk spise det, men det vil jeg måske ikke anbefale at man gør. 

Du skal bruge:

5 deciliter hvedemel

2 deciliter salt

2 spiseskeer citronsyre

5 deciliter vand

1 spiseske olivenolie eller solsikkeolie

Pastafarve eller frugtfarve, nogle bruger frugtfarver, men personligt synes jeg det er bedre med pastafarver. Det sviner lidt mindre og er nemmere at ælte ind i dejen synes jeg. Du kan købe farver lige her. 

  

Sådan gør du:

Hæl alle ingredienserne i en gryde, undtagen farven. Sæt det hele i kog i 3-4 minutter til det får den rette konsistens. Rør rundt hele tiden imens. Lige pludselig går det hurtigt og så bliver den klumpet. Så tager du voksen ud af gryden og hælder ud på bordpladen og ælter den lidt igennem. 

  
Del voksen i de antal klumper som du har farver til. Og ælt farven ind i klumpen til den er godt fordelt. Tilføj evt glimmer for at pifte det op. 

Modellervoksen holder sig bedst og i længst tid, hvis den opbevares i en lufttæt pose eller lufttæt bøtte. 

Du kan købe en masse forskellige udstikkere og andet sjov som kan bruges til legen lige her. 

  

Camilla Maria Andersen

Jeg har blogget siden 2012 og har været vidt omkring. Jeg startede som en mommyblog med fokus på drengetøj, det udvidede sig til min personlige historie med depression som I tog rigtig godt imod. Nu starter jeg forfra og ser hvor det føre mig hen. Du kan også følge bloggen på Instagram, søg efter @camilli.dk

More Posts - Website


This entry was posted in Blandet.

Skriv et svar