Pylremor? Hvornår gør i tingene?

Jeg har lige deltaget i en debat, omkring børn der er alene hjemme. Det var ret klart, at meningerne var forskellige. Min store på 6 år er aldrig alene hjemme. Egentligt er det ikke noget vi har tænkt over, men jeg synes faktisk ikke at alderen helt er til det endnu. Andre lod deres poder være alene hjemme i kort tid, hvis de lige hurtigt skulle noget.

Jeg påstår ikke at noget er mere rigtigt end andet. Men jeg synes det er interessant,  hvornår folk beslutter det er tid til de forskellige ting.

Måske jeg er for meget pylremor?  Og ja, jeg ved godt at børn ikke er ens, og der ingen fakta er for hvornår man de er gamle nok til de forskellige opgaver og ansvars niveauer.

Lige nu snakker vi om mobil herhjemme.  Mit barn går i 0. Klasse, og ønsker sig en.  To fra klassen har, hvilket startede snakken herhjemme. Det er jo i sig selv ikke grund nok til at købe en, men det har alligevel fået os til at spørge andre til råds.

Så jeg tænkte på: Hvornår gav i jeres barn en tlf? Eller hvornår tænker i at give jeres barn det?

Til jer hvis børn der har,  hvad er så jeres erfaring omkring det?

Og når vi nu er igang,  hvornår gjorde i så andre ting som startede til fritidsaktiviteter?  Sov ude første gang?  Eller måske noget helt andet hvor du vil dele din/jeres  erfaringer?

Christine Matz

Christine er mor til 2 skønne børn og gæsteblogger hos Drengestreger. Du kan desuden følge hende på instagram, hvor hun har lækre giveaways og skønne billede @christinematzdk

More Posts


This entry was posted in Blandet.

8 comments

 1. Marlene Høj says:

  Min ældste var omkring 7 år, da han første gang fik lov til at være alene hjemme lidt fx hvis jeg havde glemt en liter mælk – Nogle gange gik han også selv hjem fra SFO, inden jeg kom hjem. Der var han alene i ca. en halv time.
  Der fik han også sin første mobil (morfars aflagte mobil), så han kunne ringe, hvis han blev utryg. Men det kræver en del snak, hvad man skal bruge mobilen til og ikke mindst, hvad man IKKE skal bruge den til.

  • Christine Matz says:

   Tak for svaret 🙂 ja specielt hvad mobilen ikke skal bruges til er vigtigt 😉
   Der er flere gange hvor vi har ønsket man bare lige kunne ringe til hende, men det er ret begrænset.

   dejligt at han selv lige kan gå hjem, særligt hvis man har halv sent fri. 7 år virker også meget passende. Selvom det selvfølgelig er individuelt.

 2. Camilla Maria Andersen says:

  Mht til mobiltelefon vil jeg nok sige du skal kigge på om hun har brug for den?? Er der ofte situationer hvor hun mangler en mulighed for at ringe hjem?

  Oliver kan godt få lov til at være alene hjemme i max 30 minutter.. Men så forhører vi os altid med en nabo, så der er et sted han kan gå hen hvis der skulle ske noget. Og vi er selv kun lige i f.eks. Netto (som ligger 300 meter væk). Det kommer nok også meget an på hvilket sted man bor og hvilke typer der er i nærheden..

  Og så er han typisk placeret foran PlayStation eller Netflix imens, så mærker han dårligt nok at vi er væk 🙂

  Han har ikke prøvet at sove ude endnu, men har haft to venner på overnatning.. Han cyklede selv hjem alene første gang allerede i førskolen (men igen, det afhænger jo også af hvor man bor) og fritidsaktiviteter startede vi med næsten før han kunne gå 🙂

  • Christine Matz says:

   Smart lige at forhører sig med naboen. Og jeg er også sikker på at hun sagtens kan underholde sig med Netflix 😉

   Har Oliver tlf? Tænker at der ikke er et kæmpe behov. Men nogle gange kunne det være rart at kunne få fat i hende.

   • Camilla Maria Andersen says:

    Nej han har ikke mobil endnu.. Vil gerne så vidt muligt trække den til han er 10.. Men ender nok med han får den lidt før..

    Hos os er det så smart at han skal trykke sig ind og ud fra SFO, så jeg kan se herhjemme på en app hvornår han er kørt fra SFO osv.. Og hvornår han er mødt i skolen..

 3. Anja Lykke Rasmussen says:

  Min Sander er 9 år og har ikke en mobil endnu. Planen er at han får en til sin 10 års fødselsdag. Han er til tider alene hjemme, men ikke ret længe af gangen max 10-15minutter. Det skal så også tilføjes at Sander er peanutallergiker og altid skal have en epipen på sig. Derfor fører vi en forsigtiglinje

Skriv et svar