Pigelegetøj på et drengeværelse

Jeg har fået en mail fra en sød læser som spørger om jeg vil hjælpe hende. Hendes dreng vil kun lege med pigeting og han føler sig ofte lidt udenfor og lidt forkert, så om drengene har noget pigelegetøj jeg kan vise frem, så han kan se at han ikke er alene.. Jeg fik helt ondt af ham. Og vi har masser.

Mine drenge er typiske drenge der elsker biler, boldspil og fart. I hvert fald Oliver. Han er meget klassisk dreng, larmende, pruttende og alt for meget krudt i røven. Han har aldrig ejet noget der er en smule for lyserødt eller tøset som han selv kalder det. Indtil han fornylig købte en Elsakjole i build a Bear butikken for hans egne penge. Det var første gang at han selv viste interesse i noget der bare minder om pigeting.


Elias er lidt mere afslappet med hvad der er drenge og pigeting. Da han gik i vuggestue, havde han ofte et tylskørt på, når jeg hentede ham. Nu er han blevet ældre og har egentlig også en mening omkring hvad der er drenge og pigeting. Men der er enkelte ting som begge drenge ser som undtagelser.

Elias fik sin første dukke fra et Loppemarket i børnehaven. Han var kun et år da han fik dukken som hedder Julius, men den har stadig en fast plads i sengen hver aften. Tøjet var ikke nemt at finde, men også her var build a Bear behjælpelige med noget der næsten passer. For det skulle altså være drengetøj.


Elias er desuden en kæmpe frostfan. Men han kan godt blive lidt irriteret over at meget af det man kan købe med frost er lyserødt. Især fordi som han selv siger, Elsas kjole jo er blå. Så burde resten også være blåt synes han. Han kan også godt være lidt irriteret over at det er så svært at finde noget med troldene og prins hans.

Elias købte for sine lommepenge Elsadukken i Barbie størrelse engang sidste år. Det var ikke helt let for hans far der fik en lidt homofobisk frygt. Men som tiden er gået er selv deres far blevet mere afslappet med Elias valg af legetøj.

 


Det er sjovt hvordan især mænd kan reagere på legetøj som drenge har. Elias fik en børnehave fra playmobil i fødselsdagsgave. Hold nu op hvor har vi hørt på mange kommentare om at vi har givet vores søn et “dukkehus”. Sagt mellem linjerne at det var godt nok tøset. Men da Oliver så fik et dukkehus til sin fødselsdag fra Lego, så var det bare mega fedt og ikke en eneste nedladende kommentar. Sjovt som tingene kan ændre sig, bare fordi der pludselig står Simpsons på den ene æske. 🙂Et hit lige nu hos begge mine drenge er Barbie på Netflix. Det var Elias der startede med at se serien og Oliver grinte lidt af det i starten. Men selvom han næppe vil indrømme det, så ser Oliver også serien ret ofte. Også selvom lillebror ikke ser med. De har i hvert fald set en stor nok dosis Barbie til at jeg er begyndt at blive træt af at det er de samme afsnit igen og igen. Og de bruger ofte citater eller personer fra serien når de leger rollespilslege. Elias overvejede engang at købe en Ken dukke til sig selv, men fortrød alligevel. Men efter netflix er Barbie afdelingen uden tvivl blevet luret en ekstra gang af, når vi har været i en legetøjsbutik. 

Selvom de leger med pigelegetøj, er det ikke nødvendigvis de klassiske pigelege. Herhjemme er det f.eks. ikke så underligt når Elsas slot bliver indvaderet af underlige Star Wars figurer (som jeg måske burde kunne navnet på, nu jeg er drengemor). Det er heller ikke underligt hvis batman holder theselskab med jokeren, og efterfølgende bliver ædt af en dinosaur. Vi har været vidner til lidt det hele. 🙂

Og for lige at slå det fast her til sidst. Jeg synes overhovedet ikke der er noget forkert i at drenge leger med pigelegetøj eller omvendt. Men jeg synes også der skal være plads til drenge der bare gerne vil være drenge og piger der bare gerne vil være piger. Ofte skal det hele være så pædagogisk og politisk korrekt, at man helt glemmer størstedelen der egentlig føler sig tilpas i den “bås” som de bliver sat i. Jeg bliver ikke provokeret over at legetøj er delt op i køn. Jeg bliver heller ikke provokeret over de legetøjsbutikker der har placeret legemaden og legekøkkenerne ved siden af pigeafd. (Vi har forresten også masser af legemad, det havde jeg helt glemt).

Skal vi ikke bare blive enige om at her skal være plads til alle. Både dem der vil lege med lyserøde og lyseblå ting 😉

Camilla Maria Andersen

Jeg har blogget siden 2012 og har fokus på plussize tøj, indretning, beautymusthave, accessories m.m. Jeg blogger desuden hudløst ærligt om min depression og angst, samt kampen i mit vægttab. Du kan også følge bloggen på Instagram, søg efter @camilli.dk

More Posts - Website


Skriv et svar