Nogle gange kræver det en dum mor, at være en god mor

Børnefødselsdage, fritidsaktiviteter, forældremøder, forældrekredsmøder, legeaftaler, legegrupper, klasseaktiviteter, biografarrangementer, sommerfest, efterårsfest, julefest + 2 forældre med fuldtidsarbejde og jeg kunne blive ved! – og i vores tilfælde dobbelt op, da vi har 2 stk.
Wauw!- 24 børn i hver klasse x 2 stk. skolebørn = ca. 48 børnefødselsdage pr. år…
Jeg bliver helt stresset bare af at læse dette!
Jeg trækker stikket ud, laver en streg i sandet, kaster håndklædet i ringen! Over and out!

At være forælder i dag, er en videnskab i sig selv.
Men med alle de aktiviteter og fritidsaktiviteter, undre jeg mig ikke over at folk går ned med stress, bliver skilt ect. – for hvornår skal familien have tid til at være familie?
I vores samfund, er der en evig søgen efter at være den ”perfekte” forælder. Den med det evige overskud, den som SELVFØLGELIG kan bare kage og speltboller til alle ovenstående arrangementer.
Vi skal helst kunne det hele, på den halve tid, have fuldtidsarbejde og være evig tålmodig og glad.
Men jeg melder mig ud af den gruppe… Jeg elsker min familie, og jeg vil gerne have dem for mig selv – bare nogen gange.
Selvfølgelig skal mine børn med til fødselsdage, og være sammen med deres venner.. Og selvfølgelig skal de også deltage i nogle arrangementer – men jeg vil som forælder have lov til at vælge nogle fra.

Jeg mener at vi skal pleje vores familie, og min familie er bedst tjent med at deres mor og far ikke løber rundt med hovedet under armen, for at blive klar til endnu et arrangement.
Børn har også brug for at slappe af efter en lang uge i skole – lige som vi voksne har, netop for, at vi ikke løber panden mod en mur.

Det kan godt være at jeg nogle gange er en dum mor i mine drenges øjne fordi jeg sætter hælene i.. Men i mine øjne kræver det nogle gange at være en dum mor, for at kunne være en god mor. Vi har brug for at kunne slappe af og lade op.. For jeg er overbevist om, at gjorde jeg ikke det, ville jeg være en sur, stresset og en irritabel mor – og det ved jeg, at de heller ikke vil synes om.

Misforstå mig ikke, jeg synes bestemt at de andre forældre i mine drenges klasser, er skønne mennesker, men jeg er mig selv og min familie nærmest.
Og jeg har den dybeste respekt for de forældre, som kan alt det ovenstående og stadig være fuld af overskud – all power to you…

Men hvis du efter at have læst dette, sidder med den samme følelse – er det så ikke rart at vide, at du ikke er alene?

Jeg ønsker jer alle en rigtig god dag. Og husk, i er alle de bedste forældre, som jeres barn kunne ønske sig.
De bedste hilsner, Stine.

Stine Elise Nygaard

Stine er fast gæsteblogger på bloggen. Hun har sammen med sin mand og to drenge, taget livet fra Nørrebro og rykket det længere ud på landet end mågerne gider flyve 😉 En beslutning vi her på Sydsjælland er utroligt glade for. Stine er fyldt med humor, kærlighed og så ved hun alt om Make up. 🙂 Følg hende på instagram på @makeup_by_selise

More Posts - Website


Skriv et svar