Når ens børn knokler for sit mål og vinder – Så er det (også) stort at være mor


Det var en begivenhedsrig weekend for drengene. Lørdag skulle de til Diplomprøve i hiphop. Det var første gang for Elias. Men han tog det rimelig køligt. Det må være fordelene ved at være lillebror som konstant har været publikum til storebrors begivenheder. Nu var det endelig hans tur og de var så søde ham og de 3 andre drenge der bare gav den gas med alt hvad de havde lært. Det var en god kombination af usikkerhed over trinene og mega meget charme. Han vandt en sølvmedalje i den første konkurrence og efterfølgende kom han på en 2. Plads i den individuelle konkurrence. Det var så sejt. 
Oliver har jo prøvet det med diplomprøve nogle gange før og har også et par gange deltaget i konkurrencer på andre måder. Så han kender gamet. Han fik en fin bronze nål (den kommer efter den første guldmedalje man kan vinde, det er ligesom næste trin i rækken). Han havde faktisk tilmeldt sig Sjællands mesterskabet i hiphop, selvom han måske godt vidste at det var noget over hans niveau. Han ville bare gerne prøve det. Så det ville vi selvfølgelig ikke stoppe ham i. Han endte dog med selv at melde fra nogle uger før, da han var bange for at han ville kritisere sig selv for meget hvis han ikke gik videre. Eller med hans egen ord ‘banke sig selv i hovedet’. Og det synes jeg var endnu mere sejt. At han mærkede efter i sig selv og gik efter hvad han følte var rigtigt. Især fordi han i perioder har det med at være virkelig selvkritisk. Lidt for meget. Så jeg kunne fuldt ud forstå hans beslutning. Vi har tidligere rykket ham ned på holdet der er lidt mindre øvet end det han plejer at gå på. Selvom han var glad for sit gamle hold, så kom han bare ind i periode hvor han var super frustreret over at føle sig som “ham den dårlige”. Han målte sig for meget med dem der var bedre end ham og det endte med at han blev så sur på sig selv at han ikke ville gå til hiphop mere. Men vi vidste jo at han stadig var glad for at danse hiphop, så jeg foreslog ham i stedet at han kom på holdet der var lidt mindre øvet. Det gik både danselærer og han selv med til og det har gjort en kæmpe forskel. Han skulle lige vænne sig til at der ikke var nogle han kendte på holdet, men ellers var det bare den bedste beslutning for ham. Her går træningen ikke helt så hurtigt og han kendte mange trin i forvejen. Så han har i stedet kunne arbejde med sin krop og især den sidste tid øvet sig meget på at danse i takt til musikken og ikke være for stiv i kroppen. Man kan virkelig se en forskel, når vi kigger gamle videoer igennem. 
Han gik også all in med at øve til denne her diplomprøve. Han har altid haft en drøm om at komme op at stå på det blå podie, hvor der står 1,2 og 3 på. Han synes det er kedeligt altid at være ham der står på gulvet ved siden af. Så hvis han bare kunne komme på en 3. Plads, så han ikke skulle stå på gulvet, så ville han være glad. Jeg må indrømme at jeg var virkelig nervøs på hans vegne, da de skulle råbe vinderne op. For jeg vidste bare hvor meget det betød for ham. Oliver var også meget nervøs sagde han. Men han kom direkte på 1. Pladsen og smilet stod op til begge ører. Jeg tror slet ikke han havde turde håbe på en 1. Plads. Man bliver bare endnu mere stolt som forældre, når ens barn virkelig har knoklet for at nå sit mål og så ligefrem overhaler sit mål. Det synes jeg er så sejt. 

Og så er det bare typisk når ens børn kommer på så fine pladser, så valgte mit kamera at gå i sort. Så jeg fik ingen billeder af dem på podiet, selvom jeg trykkede løs og håbede at den måske ville ta billedet alligevel. Det er bare så typisk sådan noget. Det går aldrig i sort skærm, men lige der gjorde det selvfølgelig. Så næste uge skal gå med at jagte forældre på danseskolen som måskemed lidt held har drengen med på deres billeder derfra. 😊

Camilla Maria Andersen

Jeg har blogget siden 2012 og har fokus på plussize tøj, indretning, beautymusthave, accessories m.m. Jeg blogger desuden hudløst ærligt om min depression og angst, samt kampen i mit vægttab. Du kan også følge bloggen på Instagram, søg efter @camilli.dk

More Posts - Website


Skriv et svar