Morgenmad med Kelloggs! – støt en god sag…

Gør en forskel for nogle af de børn i Danmark der kunne bruge en hjælpende hånd…..

Denne sætning kan man vel egentligt godt kalde hovedtemaet for det event jeg var til hos Kelloggs i samarbejde med MSLgroup og fødevarebanken. De har lanceret en kampagne, hvor for hver pakke der sælges, donerer de et måltid til de børn der trænger.

Konceptet hedder “Breakfast For Better Days”, og handler om at alle, til trods for dårlig økonomi/overskud skal have mulighed for et morgenmads måltid. Faktisk er der – også her i dk, en del børn der ikke får morgenmad. Selvom det er møg vigtigt! Det handler ikke “kun” om sult, men også om at kunne fungerer og kunne modtage undervisning i skolen.  Målet for Kelloggs er, at de inden 2016 er slut, har givet 1 milliard morgenmads potioner ud på verdensplan, og hele 200 millioner bare i Europa.

Hvordan skal det så foregå i praksis tænker du måske…. Men det har de styr på 😉 I Danmark har de nemlig 4 morgenmadsklubber på 4 skoler, som ligger i socialt belastede områder. Her serveres der morgenmad og frugt, og det er tilladt lige at snuppe lidt med så de har noget til senere på dagen. Planen er at der i 2015 skal åbnes klubber på 4 nye skoler.

Desuden har Kelloggs et samarbejde med Fødevarebanken, der bekæmper madspild og hjælper folk der har behov. Kelloggs må ikke sælge produkter med 6 måneder tilbage af holdbarheden, og i stedet for at destruerer det, donerer de produkterne til fødevarebanken. Men Kelloggs er ikke de eneste der hjælper til, bag fødevarebanken er en masse frivilligt arbejde. Desuden donerer firmaer som fx. irma, pågen og nemlig.com, aarstiderne.com, Øllingegaard, metro og arla produkter til dem.

Fødevarebanken leverer mad til socialt udsatte mange forskellige steder, blandt andet til kvinde centre og sommerferie lejre for børn.

Men det hele var ikke alvor og spændende oplæg, der var også sørget for hygge til børnene…

10704155_10152877609395330_4732776090581622470_n

 

Vi  hyggede med at male morgenmads skåle… Isabella nød det, og kan i holde på en hemmelighed??? Ved at hun planlægger at give et par stykker i julegave 😉

Christine Matz

Christine er mor til 2 skønne børn og gæsteblogger hos Drengestreger. Du kan desuden følge hende på instagram, hvor hun har lækre giveaways og skønne billede @christinematzdk

More Posts


Skriv et svar