Jeg elsker fri for mobberi

Kender du projektet fri for mobberi? Måske har din søn en lille lilla bamse i børnehaven eller skolen, som han kalder bamseven.

Jeg er så glad og taknemmelig over at mine børn arbejder med fri for mobberi i deres dagligdag. Jeg synes de er virkelig heldige at det er noget man arbejder seriøst med i deres børnehave og skole. Og jeg kan mærke at drengene også selv går meget op i det.

20131004-165822.jpg

F.eks har jeg flere gange overhørt et skænderi imellem mine to drenge. Pludselig udbryder min ældste ‘så er du ikke nogen god bamseven’. Og bum så er det sidste ord sagt i den diskussion. I dag hørte jeg ham bruge samme sætning til en af hans venner der var på besøg. Også her kom der ikke noget negativt tilbage. Jeg tror at det rammer dem. Fordi der bliver brugt så meget tid på det at være en god ven, i fri for mobberi. Og det at være en god bamseven er noget både lillebror på 3 år og hans ven på 7 år kan relatere til.

20131005-011931.jpg

Fri for mobberi har udarbejdet nogle gode råd til hvordan vi som forældre kan hjælpe med at bekæmpe mobning. Og der er især et råd som har fanget min interesse. Nemlig rådet om ikke at snakke negativt om andre i børns påhør.

Selv de mest velopdragne mennesker kan muligvis have til vane at komme med en kæk bemærkning om en anden person, uden egentlig at tænke over det. Hvis man ikke er enig med pædagogen i børnehaven og snakker med en anden voksen om det til en sammenkomst f.eks. Eller sidder foran fjernsynet og diskutere at hende Amalie fatter da heller ikke noget og ham Gustav er seriøst for meget. Børnene fanger det lige med det samme og som med alt andet lære de ikke af hvad vi siger, men hvad vi gør.

Prøv at lægge mærke til hvad du for sagt ind i mellem. Du vil helt sikkert blive overrasket.
Du kan læse alle de gode råd til forældre lige her under.

20131005-012900.jpg

Camilla Maria Andersen

Jeg har blogget siden 2012 og har fokus på plussize tøj, indretning, beautymusthave, accessories m.m. Jeg blogger desuden hudløst ærligt om min depression og angst, samt kampen i mit vægttab. Du kan også følge bloggen på Instagram, søg efter @camilli.dk

More Posts - Website


2 comments

  1. Jeanette Nielsen says:

    Hej Camilla – på Fri for Mobberi-teamets vegne: Mange tak for de søde ord og tak for at være med til at sprede det vigtige budskab – ikke mindst også om forældrenes vigtige rolle. Vi vil linke til dit gode indlæg fra Fri for Mobberis FB-side over weekenden, http://www.facebook.com/friformobberi 🙂

    God weekend!

Skriv et svar