Husker du at rose dig selv?

Jeg er næppe den eneste som er dybt elendig til at rose mig selv og fejre selv de mindste sejre. Jeg tager ofte mig selv i at nedtone mine egne små successer. 

F.eks. Når jeg snakker med nogle der ikke er bekendt i bloggerverdenen, og fortæller dem at jeg har ca. 15.000 visninger på min side hver måned. Så bliver folk som regel ret imponeret og roser mit arbejde til skyerne. Og straks dræber jeg det med et ‘det er egentlig ikke så højt i forhold til andre bloggere’- sætningen. Den er sikker hver gang og det er simpelthen så skørt. Hvorfor er det at man har behov for ikke at føre sig for langt frem? Jeg burde bare stå med oprejst pande og sige ‘ja jeg har hele 15.000 visninger på min side og det har jeg dæleme arbejdet hårdt for, og er virkelig stolt af det.’ Men det gør jeg ikke, selvom jeg rent faktisk er mega stolt af mine blogtal og i det hele taget det jeg har fået bygget op igennem min blog. 

Det er ikke kun i blogger-sammenhænge at jeg dræber mine små successer. F.eks. også i forhold til mit projekt vægttab. Rigtig mange roser mig i forhold til at jeg nu er igang og at jeg allerede har tabt mig. Og straks dræber jeg det med et jeg først lige er startet og jeg jo kun har tabt 3 kilo. Det er så skørt. For jeg er faktisk mega stolt af at jeg endelig er igang. Det er det sværeste for mig, det med at komme rigtig igang. Og jeg er rigtig glad for at jeg har tabt mig bare en lille smule. Alligevel dræber jeg det med at snakke det ned. Det er ikke noget jeg tænker over, det sker bare. Og bagefter kan jeg sagtens høre hvor skørt det lyder. 

Og det er jo kun en meget lille brøkdel af eksempler, hvor jeg hagler et hvert kompliment direkte til jorden. Det må være noget jantelov som jeg hele tiden kaster i hovedet på mig selv. Det er så nemt for mig at se det positive i alle andre, men mig selv, det er åbentbart sværere end jeg lige havde forstillet mig.. Andre der kan tage sig selv i at glemme at rose sig selv?

Camilla Maria Andersen

Jeg har blogget siden 2012 og har fokus på plussize tøj, indretning, beautymusthave, accessories m.m. Jeg blogger desuden hudløst ærligt om min depression og angst, samt kampen i mit vægttab. Du kan også følge bloggen på Instagram, søg efter @camilli.dk

More Posts - Website


Skriv et svar