Hold din egen Ramasjangfest

Vi har holdt fødselsdagsfest for Elias og hans venner. Han ville gerne have Ramasjangtema, som skulle vise sig at være et super populært tema. Det er faktisk ikke særlig svært at komme med idéer til en Ramasjangfest. Jeg fik slet ikke lavet alle mine idéer, for der var så mange at tiden slet ikke ville være nok. Så mangler du noget inspiration til noget fra ramasjang som ikke er nævnt i dette blogindlæg, så skriv endelig. For jeg har en masse ideer endnu som jeg meget gerne vil dele.


Åbning af gaverne

For at lave en lille leg ud af gaveåbningen, fandt jeg et vendespil. I stedet for man leger flaskehalsen peger på, og altid ender med en person den aldrig lander på, så er vendespil en smule genialt hvis jeg selv skal sige det. 🙂 hver gæst får en brik med et billede. Værten vender så i en bunke af brikker en brik af gangen. Den gæst der har et matchende billede må give sin gave. Ingen ender med ikke at blive valgt. Og gaverne bliver ikke flået op på samme måde som de nok ville have gjort ellers. Det var et hit til vores fest.


Ramasjangboller er en idé der er tyvstjålet fra bogen Rosas kager. Men idéen er faktisk ret simpel og sjov for børnene selv at være med til. Man skal bare bage en portion boller, forme dem som en donut og når de er bagt give den fuld smadder med forskelligt krymmel, glasur og nogle nødder. Pas på ikke at lave dem for store, for så er hullet i midten meget lille når de hæver.Ramasjang kagen er egentlig samme koncept bare med en hvilken som helst kage. Vi lånte lidt ting fra Elias brætspil Ramasjang festen. Det fungerede super fint.


Preben pølsesnak pølser og Bruno pomfritter

Til Elias børnefødselsdag fik de pølser og brød a la Preben pølsesnak. Vi supplerede op med nogle forskellige grønsagsstænger så min samvittighed også kunne være med.


Elias har nogle enkelte muslimske venner. Til dem købte vi pølser med kylling og oksekød fra Løgismose. De er ret dyre men nogle gode pølser. Især dem med oksekød spiste de godt af. De blev kogt i en gryde for sig selv og lagt på en tallerken for sig selv, hvor vi havde sat flag i, så børnene kunne kende forskel på hvad der er svinekød og hvad der ikke var. Det fungerede rigtig godt.

Der blev også serveret Bruno pomfritter, som ret enkelt bare er pomfritter i æsker med Bruno på.

Der udover var der Bamses og Kylling saftevand og cirkus summarum popcorn og Onkel Reje osterejer. Alt sammen bestemt af Elias.

Lav din egen lagkage ligesom Rosa

Desserten var slet ikke så grissende som jeg havde forudset. Her skulle de selv lave deres egen lille lagkage. Drengene lavede de vildeste kager fyldt med flødeskum, kagecreme, krymmel, frugter og massevis af flag. Det var et hit.Underholdning a la Ramasjang mysteriet

Det var mest på grund af tiden at vi ikke arrangerede så mange aktiviter til festen. For jeg havde egentlig masser af idéer. Men vi lavede nogle enkelte. Den første var inspireret af Store nørd, som godt nok hører til på Ultra, men Elias er helt vilde med dem. Hvert barn fik en cola og nogle mentos, som de hver puttede i deres cola og kiggede efter vis der kunne bruse mest over. Kun få af dem kendte tricket og resten var ret fascineret.

Den helt store aktivitet var skattejagten. Pludselig kom der en pakke fra Hr skæg og onkel reje. De legede skattejagt, men en skurk havde stjålet det hemmelige kodeord. Drengene skulle derfor følge nogle spor og samle bogstaver ind til kodeordet hvor skatten var. Vi brugte skurkene fra Elias Mysterie brætspil, til at sortere de forkerte skurke fra. Første spor var nogle fodspor med sand under nogle af dem. Hvert skoaftryk havde et billede af en skurk på sig. Drengene regnede sig fremt til hvem det ikke kunne være og gættede på at næste spor måtte være i sandkassen.

Sporet i sandkassen var et rødt stykke stof fra skurkens tøj. På den måde kunne de udelukke alle dem der ikke havde rødt tøj. Sammen med sporet lå det første bogstav og en tegning af et birketræ.


Efterfølgende løb drengene ud til birketræerne som vi har rigtig mange af hjemme ved os. Der fandt de en støvkost (fru pudderkvast) og en fodbold (Ronnie roligan). De fandt også det næste bogstav.


Nu gættede de hver især, hvem de troede var skurken. Imens fik de flødeboller som de kastede efter skurken da han pludselig kom løbende over græsplænen. Elias og Olivers far var endnu engang offeret og fik kastet flødeboller efter sig, ligesom vi gjorde til superheltefødselsdagen. Han var klædt ud som Ronnie Roligan, da vi vurderede at det var den udklædning der var nemmest at finde noget til. Hans tænder er lavet af ganske almindeligt papir.. Skurken havde det sidste bogstav, som ungerne stjal fra ham under kampen.


De går alle sammen stadig i børnehave, og selvom de var super seje til at kunne sige både hvad bogstaverne hed og hvilke lyde de havde, så måtte storebror Oliver lige hjælpe med at læse ordet for dem. I bilen gemte der sig slikposer fyldt med flere cirkus summarum popcorn, lakridspibe og en masse andet fyldt med sukker.

 

Slikposerne blev selvfølgelig lukket med Ramasjang tape

 

Bordpynten

På nettet fandt jeg Ramasjang slikposer og kopper. Men tror det jeg noget der har været fremme for længe siden, for de havde totalt udsolgt af duge og servietter. Og fik det ikke igen. Kunne heller ikke finde det i andre webshops. Vi brugte i stedet servietter fra årets MGPfest og genbrugte flag mm også fra MGP. Elias havde ønsket piratflag, for det har Onkel reje åbenbart 🙂 så det fik han. Samt en MASSE konfetti på bordet.

På væggen hang der efterlysninger af skurkene og flere genbrugsting fra tidligere mgpfester. Billederne af skurkene var meget populære. De kan hentes gratis til udprintning lige her.

Camilla Maria Andersen

Jeg har blogget siden 2012 og har fokus på plussize tøj, indretning, beautymusthave, accessories m.m. Jeg blogger desuden hudløst ærligt om min depression og angst, samt kampen i mit vægttab. Du kan også følge bloggen på Instagram, søg efter @camilli.dk

More Posts - Website


2 comments

  1. Rebekka says:

    Hej. Jeg har en søn der vil holde ramasjang fødselsdag. Jeg har ledt højt og lavt, men kan ikke finde kopper, slikposer eller noget som helst, kan du måske hjælpe .

    • Camilla Maria Andersen says:

      Det er desværre noget jeg købte for rigtig længe siden. Så tror desværre det er udgået. Der er flere der har skrevet og spurgt til det, men jeg har endnu desværre ikke haft held med at finde det nogle steder til jer.

Skriv et svar