Er julen virkelig kun børnenes fest? Næ nej


Jeg kan lige så godt indrømme det. Jeg går totalt i barndom når julen nærmer sig. På trods af at jeg snart fylder 30 (sagde jeg lige det højt? Shh) bliver jeg aldrig så voksen at jeg en dag udtaler at julen jo bare er for børnenes skyld, hell no. Jeg elsker julen og vil altid gøre det. Hele stemningen omkring julen. Mit første julecrush starter ved butikkerne, når de begynder alt for tidligt at sælge juleslik, julekalender osv. Det er så hyggeligt. Også selvom jeg egentlig ikke er storspiser af sådan noget. Småkager osv siger mig ingenting, det eneste juleslik jeg sådan egentlig spiser, er det konfekt vi laver når min mor hvert år samler familien og arrangere konfektdag, en dag i december. Men det indebærer altså også ting som baileykugler, min mutties hjemmelavede brændte mandler og luksuslakrids. I år bliver nok ikke meget anderledes, for jeg er selvfølgelig stadig igang med mit store vægttabsprojekt, som ikke er på pause på grund af julen. Dog har jeg et par planlagte syndedage, som selvfølgelig juleaften og så har jeg en aftale med Elias og nogle hjemmelavet æbleskiver. Sidst nævnte er jeg noget nervøs for, for sidste år blev de helt sorte og hvis de faste læsere vil nok også være enig i at jeg virkelig er elendig i et køkken. 


Men altså…

…Mit næste julecrush er gaverne. Altså dem jeg selv skal købe. Jeg indrømmer gerne at det sagtens kan være kaos og temmelig stressende at købe julegaver. Men vi gør ret meget ud af at få det klaret på en hyggelig måde, så man stadig nyder det. Jeg synes det er hyggeligt at købe julegaver til familien. At se hvad de ønsker sig og bagefter bare håbe på at man har ramt rigtig med det jeg har købt til dem og samtidig ærge sig over at man ikke har råd til bare at give dem det hele. For det er det jeg har mest lyst til. Det som jeg synes er noget helt særligt ved min familie er at de også går op i julen. For selvom der er mange gaver så synes jeg virkelig vi tager os tid til at åbne hver enkelt. Jeg synes ofte man læser om familier hvor gaveåbningen er ren kaos, børnene er utaknemmelige og det hele bliver alt for materielt. Det billede kan jeg slet ikke genkende i min familie. Vi har også altid virkelig mange gaver. Men alligevel synes jeg der er en stemning der gør at det ikke handler om materielle gaver, men om hyggen og glæden ved at give og få gaver. Og det er uanset hvilket budget gaven er i. Hvis jeg selv skal sige det, så har jeg endnu ikke oplevet en jul, hvor børnene er utålmodige eller opførte sig snot forkælet. Hvert år overrasker de altid med hvor lidt de spørger ind til gaverne. De har en udstråling der gør at de nyder hele juleaften og ikke kun der hvor der åbnes gaver. Ofte ender det faktisk med at det er en af os voksne der bliver utålmodig med gaverne, før børnene gør det. Håber ikke jeg har jinxet det hele nu, hvor jeg har pralet på bloggen. 

Jeg er ikke typen der har en bestemt stil til jul. Den røde tråd er nok primært at jeg ingen rød tråd har, op til jul. Jeg elsker den nordiske stil som der har trendet i nogle år nu. Når mit hjem er helt færdig indrettet bliver det så meget i den stil. Jeg er typen der køber lidt af det julepynt der er moderne, hvis jeg synes det er pænt. Her plejer søstrene grene altså at ramme meget godt. Jeg bryder mig ikke så meget om rød og generelt pangfarver og alt for skinnene julepynt. Men ellers bærer min juleoppyntning primært præg af det personlige. Alt fra kreative hjemmelavet pynt, fra både drengene og mig selv, til gamle minder. Mine første babysko har feks hængt på juletræet i nogle år og det er også meningen at drengenes skal op at hænge. Vi har en lille træstub for hvert et juletræ vi har haft, som jeg forhåbentlig får lavet færdigt i år, og så skal jeg også have lavet en personlig julekugle med et billede af min morfar og svigerfar, der ikke længere er i blandt os, så de også kan mindes og være en del af vores jul. Jeg glæder mig så meget til de er i hus. 


I år udvider jeg min juleforelskelse med et nyt bekendtskab. Jeg faldt nemlig over en flok bloggere der hvert år laver en bloggeradvent. Som i alt sin helhed går ud på at en gruppe bloggere har samlet sig og giver hinanden adventsgaver. De 4 gaver skal samlet koste omkring 100kr, altså omkring 25kr pr gave. Så allerede dér er det hele nedtonet til et sted hvor alle kan være med. Og det er de. Mindre og større blogs samlet til bloggeradvent. Jeg glæder mig næsten lige så meget til at følge de andre blogs hver søndag som til selv at få gaver. Jeg skal lave adventskalender til bloggen Gnuffi og Mettedoctor er bloggen der skal sende gaver til mig. Det er en fed måde at lære nye blogs at kende på og samtidig er det virkelig sjovt og hammer svært at finde 4 gaver til en man aldrig har mødt og for mit vedkommende heller ikke kendte til bloggen tidligere. Jeg glæder mig virkelig til at se hvad de forskellige bloggere finder på. Og så blogger jeg selvfølgelig her hver advent og flasher mine gaver. Jeg er super spændt på projektet. 

Camilla Maria Andersen

Jeg har blogget siden 2012 og har fokus på plussize tøj, indretning, beautymusthave, accessories m.m. Jeg blogger desuden hudløst ærligt om min depression og angst, samt kampen i mit vægttab. Du kan også følge bloggen på Instagram, søg efter @camilli.dk

More Posts - Website


This entry was posted in Juletid.

3 comments

Skriv et svar