Drengeværelse- Kom på besøg på vores deleværelse


En sød læser har efterlyst inspiration til drengeværelset, da hun snart skal lave to helt nye værelser. Hjemme hos os er vi bestemt ikke farveforskrækkede på børneværelset. Her skal være plads til sjov og leg og selvom jeg prøver at gøre det fint på hylderne, så ender der hurtigt alt for mange ting på dem. Så det ser hurtigt lidt rodet ud. Så har du store forventinger om et perfekt instagram værdigt bloggerbarns værelse, så er jeg ked af at skuffe dig. Her leges, rodes og hygges max 🙂 og så indeholder det meget Ikea. I forhold til de populære stilrene børneværelser, så minder vores nok mest om regnbue der har kastet op ud over værelset. Men i mine øjne skal et børneværelse altså være fyldt med farver og spræl.. Det skal ikke nødvendigvis matche resten af boligen.. Man skal kunne mærke at man er i et rum fyldt med fantasi og plads til leg. Så vi har altså slet ikke det her perfekte værelse, som diverse boligmagasiner står i kø for at få at fotografere 🙂

Værelset er ikke i noget bestemt tema, fordi her bor to meget forskellige drenge, som har vidt forskellige interesser. Og de interesser bliver også skiftet ud til tider. Så jeg synes det er nemmere at skifte plakater og pynteting ud, frem for store ting. Den er dog primært holdt i deres ynglingsfarver.

Oliver og Elias deler værelse sammen og har godt med plads.. Men deres værelse har virkelig været længe undervejs. Jeg har bakset meget rundt i opbevaring af legetøjet især. At finde en pæn løsning som også er brugbar for begge børn og inspirere til leg. Det har været et kaos og selvom kaoset så småt er ved at være et pænt værelse, så synes jeg stadig det kan være lidt kaotisk. Fordi mine to drenge er trods deres kun 2,5 år imellem dem, vidt forskellige steder henne, når det gælder legetøj. Oliver er primært en legodreng, hvor lidt biler også stadig hitter og er desuden semi tween. Elias elsker togbaner, bobles, playmobil og brætspil. Så selvom de har et stort værelse, så er det svært at lave en fed indretning uden at drukne i legetøj synes jeg. Jeg har længe haft en indre kamp for at undgå grimme ikealøsninger til legetøjet. Jeg syntes ikke det var særlig kønt og legetøjet gemt for meget væk. Men efter at have været alt muligt andet igennem, måtte jeg konstatere at det faktisk er den løsning der fungere bedst for os herhjemme. Om de er kønne ved jeg ikke, men de er i hvert fald mange gange kønnere end hvad jeg ellers havde forsøgt med. Oliver har fået overfladen til opbevaring af de Legoting som han ikke synes må skilles ad.. Han er total nørd når det kommer til hans lego og efter at have samlet simpsons huset sammen med ham, så må jeg indrømme jeg har det fint med et hvad der tog 2 dage at samle ikke bare bliver skilt ad med det samme og ned i legokassen 🙂 På den anden side, hvis der er noget som kan samle støv, så er det lego der står til “pynt”.


Bamserne som de stadig har en del af, er samlet i nogle vasketøjskurve fra Tigerbutikken, som ligner basketnet. De er gode og kan have rigtig mange bamser. Så selvom jeg ofte har lyst til at kassere de grimmeste af dem, så er denne her løsning et kompromis som jeg kan holde ud at leve med.


På pinterest har jeg desuden fundet nogle andre gode idéer til bamser, som jeg synes er mega fede. Genialt at lave en bondegård eller Zoo til dem, som samtidig minder lidt om noget fra en legetøjsbutik. Man kan også gemme dem væk i en sækkestol som jeg gjorde i indlægget her. 


Resten af den opbevaring vi har, er tre store bedrollers under drengenes køjeseng. Her gemmer der sig mere lego, playmobil og Briotog. Det er de ting som fylder for meget til at kunne være i kasserne fra Ikeasystemet. Drengenes våben og udklædning er kommet i en lækker kraftig papirspose fra Deko my dear.

Jeg er vild med fotohylder. Vi har en del af dem, men faktisk ikke nogle hvor der står billeder på 🙂 De er nemlig super gode til de ting der gerne må komme lidt mere i fokus. Alt lige fra skylanders figurer til lidt større ting. Som en slags Amagerhylde, med kun en hylde.


Vi bruger især hylderne til bøger. Drengene læser rigtig meget begge to. Men de havde brug for at bøgerne stod med forsiden fremme. Når de er proppet ind på en reol, kan de ikke overskue dem på samme måde. Hvis du har mange bøger så find en tallerkenrække i stedet. Vi har rigtig mange børnebøger og selvom vi har fire store fotohylder til bøger, så ryger de konstant ned.. Der er alt for mange. Det er heller ikke så optimalt for papaperbacks.


Wallstickerne på billedet her under er fra Bilka. Der var oprindeligt en Hr skæg sticker med også, men de klistre så dårligt at de ryger ned ofte. Selvom de er top fede, så kan de desværre ikke anbefales. Forsøger man at trykke dem hårdere fast, så smitter farven af på væggen.

Lidt mere ikea :), begge drenge har deres tøj i en kommode hver. Den ene er piftet op med lidt tapet fra Ferm living, det skal den sidste også er planen. De er også gode til store ting som kan være mega svær at finde plads til ellers. Bagsiden af døren er der de får lov til at hænge alle de plakater som moderen her måske ikke synes hun kunne finde plads til i indretningen. Det fungere rigtig fint.
De mange plakater på værelset kan du finde mere info om lige her. 

Ja ved godt det ikke er så fancy at så mange møbler er fra Ikea. Deres skrivebord og stole er også derfra. Men det har altså bare været der at de møbler vi synes passede bedst ind på værelset og i en prisklasse vi kan være med på. Der findes rigtig mange andre smarte skriveborde, især dem fra Sebra er jeg vild med. Men de dækker bare ikke det behov for opbevaring som vi har. Måske det er anderledes når de bliver ældre 🙂 Oliver og Elias har deleværelse. Det betyder at alt deres legetøj er blandet sammen i den kasse det nu passer til. Vi har altså ikke to kasser til playmobil, to kasser til biler osv. Derfor er det rart for dem at have deres egen lille base på hver deres skrivebord, hvor det er kun deres egne ting. Her er skuffer og et lille skab hvor de kan gemme på ting de gerne vil have i fred. Ikke så meget for den anden, men mest når broderen har venner på besøg..


Der bliver ikke lavet så mange lektier på skrivebordet endnu, for Oliver sidder altid sammen med en af os, når der laves lektier. Men de hygger, leger og tegner ved bordet. Vi har sat to skriveborde sammen, så de rigtig kan få glæde af hinanden. Især Oliver bruger meget sit bord til at ting han gerne vil vise frem.

Camilla Maria Andersen

Jeg har blogget siden 2012 og har fokus på plussize tøj, indretning, beautymusthave, accessories m.m. Jeg blogger desuden hudløst ærligt om min depression og angst, samt kampen i mit vægttab. Du kan også følge bloggen på Instagram, søg efter @camilli.dk

More Posts - Website


Skriv et svar