DIY – Lav selv billig udendørstavle i haven

  
I denne weekend har jeg taget hul på forårets første DIY. Jeg har nemlig længe gerne ville have en kæmpe tavle i vores have, som drengene kan tegne løs på med kridt. Vi bor i rækkehus og vores terrasse er ikke den bedste til flotte kridttegninger og vejen vi bor på er lavet af nogle små sten og tjære, så det er endnu dårligere at tegne på. Jeg skulle egentlig bare i bauhaus for at få en idé om hvilken pris sådan et projekt ville koste. Indtil jeg opdagede at de har en restkasse, hvor de sælger forskellige rester af træ til ingen penge. Jeg købte denne plade for sølle 20kr og selvom håndværker kæresten ikke var helt enig i valget materialet, så blev han overtalt alligevel. Jeg lovede dog at sige at hvis du vil kopiere idéen så skal du gå efter de plader der hedder støbekrydsfinér hvis du ønsker at have den udendørs. 

  
Men altså for 20kr og samtidig følte jeg mig en smule genbrugsvenlig, at købe noget rest, frem for at købe mere træ end man skulle bruge. Så krydser jeg bare fingre for at mit genbrugskort holder i fremtiden og kæresten ikke fik ret i at hjørnerne vil folde når den bliver fugtig. 

Jeg købte den billigste tavlemaling fra Bilka, til 99kr. Der var en passende mængde til min plade som måler 130×80. Kvaliteten på malingen er helt fin. Den var hverken vandet eller for tyk. 

  
Inden jeg gik igang med at male, kørte jeg en gang grov sandpapir ind over pladen. Det er sådan noget man altid har liggende, når man er kærester med en tømrer. Så selvom jeg normalt er mega træt af alt hans værktøj der flyder over alt, så har det også sine fordele. Ligesom der altid er en skruemaskine osv i nærheden og en mand der kan finde ud af at bruge den. Det nyder jeg. 

  

Jeg malede den i tre tykke lag og derefter kom den op at hænge. Som bonus skjuler den en smule af vores sindssygt grimme hegn, som vi er tvunget til at kigge på, fordi vi bor til leje. Drengene gik straks igang med at tegne. Alt fra kærestertegninger, til fodboldlogoer og dødelige vulkaner.. Jeg var lidt i tvivl om Oliver måske ville synes det var lidt for småbørns agtigt. Men han hygger sig lige så meget med at tegne på tavlen, ligesom begge drenge ofte leger skole sammen osv. Så det må siges at være et hit allerede. 

  
En ting der er virkelig skønt, ved at have den udendørs er at alt støvet fra kridtende også er udenfor (no shit Sherlock). Når jeg ser hvor meget det støver når de tegner, så er jeg bare endnu mere glad for at vi ikke har en tavle indenfor. Pletterne på tavlen, er fordi jeg klatmalede skruerne efter pladen var hængt op. Så de var ikke helt tørre da billedet blev taget. 

  

Vores kridt opbevare vi i en zink urtepotte. Den kan nemt hænges op ved siden af tavlen og gemmes væk i skuret når det er regnvejr. Den er fundet på et loppemarket. 

  

Camilla Maria Andersen

Jeg har blogget siden 2012 og har fokus på plussize tøj, indretning, beautymusthave, accessories m.m. Jeg blogger desuden hudløst ærligt om min depression og angst, samt kampen i mit vægttab. Du kan også følge bloggen på Instagram, søg efter @camilli.dk

More Posts - Website


Skriv et svar