DIY Hr. Skæg udklædning

Som du måske har set på instagram, kastede jeg mig ud i et overskuds-fastelavns-kostume til Elias i år. Han ville gerne være Hr. Skæg. Så jeg jublede da jeg så at Bilka havde en masse af de sødeste kostumer fra Ramasjang verdenen. Indtil jeg fandt ud af at Hr. skæg ikke var iblandt deres udvalg. Typisk. Men selvfølgelig skulle han have lov til at være Hr. Skæg. Så måtte finde kreagenet frem, som jeg ellers af en grund jeg ikke lige kan forklare, altid har pakket langt væk, når det kommer til fastelavn.

Flere af jer har skrevet og spurgt om en DIY til Elisens kostume og det skal I da have.. 🙂 Elias vandt bedste udklædning til den ene fastelavnsfest han var til, så hvis du går efter den titel, kan det kun anbefales.
 Jeg fandt en bluse der passede nogenlunde i farven hos H&M i deres basiskollektion. Bukserne er fra Vores, som er Bilkas eget mærke. Farverne var ikke helt ens, men det var ikke noget vi tænkte over når han havde tøjet på.

For at pifte det lidt op, købte jeg noget filt i stof2000, som vi klippede bogstaver og lidt tal ud af. Det blev efterfølgende limet på med noget hobbylim fra Panduro, den slags lim som kan bruges til alt lige fra stof til træ og sten. Det var ren dovenskab, men orkede ikke at sy bogstaverne på, som jeg måske nok vil anbefale hvis det skal holde efter fastelavn også. Men det fungerede, ingen bogstaver faldt af og han kunne lege lige så vildt han vilde med tøjet på.


Hår og skæg

Til håret købte vi en paryk i Fætter Br. Den så egentlig ud som på billedet herunder, men vi klippede bare det lange hår af i flere etaper. Efterfølgende fik den rigeligt med hårspray og diverse hårprodukter. Hårskum kan IKKE anbefales til sådan noget kunstigt hår. Det gjorde intet godt for det. 🙂 men en halv flaske hårspray senere sad håret perfekt.


Som skæg havde jeg faktisk først købt noget garn, som jeg syntes kunne være perfekt som skæg. Problemet var bare at det blev alt for tungt for Elias at gå rundt med. Det er altid vigtigt for mig at mine børn kan bevæge sig så meget som muligt i deres tøj. Også selvom det er fastelavnstøj. Det skal være behageligt for dem at have på. Jeg havde også planer om at skægget skulle enten bindes fast rundt om hans hoved eller med elastikker omdeling ørene. Men det var heller ikke behageligt for ham at have på.


I stedet købte jeg noget stof i metervarer fra stof2000. Det mindede lidt om en pels på den ene side. Det klippede vi til det lange skæg, hvorefter det blev sat fast i parykken med almindelige sikkerhedsnåle. Det fungerede perfekt. For det første så det meget pænere ud. Men det var også behageligt for ham at have på og det kunne holde til at vennerne i børnehaven hev ham rundt i skægget og de vilde lege. Jeg havde ingen forventning om at han ville have skægget og parykken på i særlig lang tid. Men han havde det faktisk på rigtig længe.

Som overskæg havde jeg købt nogle selvklæbende overskæg i Tiger.. Alternativt kan man også bare tegne et overskæg.

Camilla Maria Andersen

Jeg har blogget siden 2012 og har fokus på plussize tøj, indretning, beautymusthave, accessories m.m. Jeg blogger desuden hudløst ærligt om min depression og angst, samt kampen i mit vægttab. Du kan også følge bloggen på Instagram, søg efter @camilli.dk

More Posts - Website


Skriv et svar