DIY Amerikanske studenterhuer til afslutning i børnehaven

Det er dagen derpå. Igår havde Elias sidste dag i børnehaven og der blev selvfølgelig holdt en super fin afslutning som du måske læste om lige her. 

  
Udover en diskofest, var der også arrangeret en kort dimension, hvor børnenes primære pædagog gav dem en amerikansk studenterhue på (de hedder sikkert noget andet, men det var lige hvad mit hoved kunne finde på i en dansk version), for ligesom at symbolisere de ting de havde lært og at de afslutter et kapitel i deres liv. I dag har han været i førskole for første gang. På en helt ny og for os ukendt skole. Jeg er spændt og virkelig nervøs for forløbet. Inden i skriger mine indre overpylreegenskaber for at komme ud. Min overpylrehed har behov for at beskytte ham for det nye og ukendte. Og mest af alt de voksne som endnu ikke kender ham og hans særlige behov. Men som kender hans storebror der har helt andre behov. Min indre pylremor har mest af alt et behov for at holde møde med samtlige ansatte også vikarer, og sætte dem grundigt ind i MIT barns behov. Det lyder helt åndssvagt. Men det er sandheden. Jeg skal virkelig anstrenge mig for ikke at være alt for irriterende curlingforælder. Selvom jeg har lyst. Jeg skal også anstrenge mig for ikke at overføre mine bekymringer videre til Elias. Og hold nu kæft et skuespil jeg har kunne spille indtil nu. Jeg er sikker på han ikke har gennemskuet mig. Men det er endnu sværere at holde bekymringer på afstand, når man faktisk kan mærke en snert af nervøsitet (eller måske sommerfugle i maven) hos ham selv. Når det er tydeligt at han glæder sig helt vildt, men samtidig heller ikke er vant til så nye og store ting som dette her og egentlig ikke har et behov for at undvære sin børnehave. Ting som  pludselig blev endnu mere nyt da skolerne blev slået sammen og han pludselig IKKE skulle gå i førskole på samme skole som Oliver, som vi i over et år havde forberedt ham på. Pædagogerne i Sfo’en siger at børnene omstiller sig hurtigt og at det bare er os forældre der er lidt længe om det. I mellem linjerne beslutter jeg mig for at tolke det som at der er mange forældre der har mindst lige så sindssyg en bekymrende tankegang som jeg. Selvom det vist ikke helt var det pædagogen mente. 🙂

  
Sådan laver du selv amerikanske studenterhuer

Første dag er gået i førskolen og han overlevede. Det gjorde jeg sørme også. Wuhuu. Faktisk gik det bedre end ok, han har fået to nye venner og glæder sig til at komme igen. Alle mine bekymringer er blevet dæmpet rigtig meget. Men enkelte lurer stadig.  I var en del der læste med på indlægget igår om dimensionen i børnehaven. Så tænkte det vil være oplagt med en DIY på de her graduations hatte som jeg lavede til alle børnene der skulle stoppe i børnehave. Det er ikke så avanceret, børnene kan sagtens være med til at lave dem.

Sort karton, saks, klipsmaskine og en god lim, så er du langt. Resten er faktisk bare fyld. På nogle af billederne har jeg sat hatten sammen, selvom der står noget andet. Men jeg vil anbefale at du først samler den til sidst ligesom der står i beskrivelsen. Det er en del nemmere. 

Klip en kvadrat af et stykke karton. Denne her måler ca. 21×21 cm. Det bliver til toppen af din hat.

  
Ta derefter en lang strimmel karton, med en bredde på ca. 5 cm. Mål barnets hovedomkreds og klip af så den passer. Klips derefter strimlen sammen til en cirkel. Sørg for at klipse den “grimme side” af klipsen uden på (som på billedet).  Så spidserne ikke stikker eller skære i pigernes lange hår. 

  
Klip i korte afstande små “flapper” i hatten og bøj dem. De skal ikke klippes længere end ca 1 cm i dybden. Bøj dem ind ad som på billedet herover. Sæt den på hovedet af barnet for at tjekke størrelsen. Imens barnet har den på hovedet måler du en snor der skal sidde fast på hatten og kører rundt om hagen. Så falder den ikke så nemt af når der leges med den på. Klips snoren fast og tænk igen på hvilken vej klipsen vender. Sørg for at lime godt både inden du klipser og efter. Jeg havde kun klipset og flere af børnenes gik op i den ene side. 

  
Jeg har brugt sådan noget garn der er lavet af stof (jeg har ingen idé, hvad man kalder det). Det er elastisk og behageligt for barnet at have omkring hagen. Det kradser heller ikke som rigtig garn kan gøre. Undskyld det slørede billede. 

  
Lav en kvast

Med noget andet garn, laver du en lille kvast. Størrelsen er en smagssag, så lav den i den størrelse du synes er bedst. Jeg har flettet en længere snor og bundet sammen med den, og til sidst tilføjet noget guldpapir, som bare et sat på med tape. Længden på selve fletningen er også en smagssag. Det kommer an på barnets hoved. Jeg fik lavet nogle både for lange og for korte. Så jeg vil sige prøv dig frem. Sørg for garnet på kvasten ikke rammer børnene i øjnene eller irritere på anden måde. 

  
Den modsatte ende af fletningen (den lange snor), sætter du fast i midten af den sorte firkant, som du lavede i starten. Kør den igennem med en nål og bind en knude på indersiden af hatten. Tilføj desuden lidt lim på indersiden for at sikre dig den bliver siddende.

   
Klip derefter en lille cirkel med en diameter på ca 2 – 2,5 cm. Lim den fast i midten af den sorte firkant på det der skal være ydersiden af hatten. Altså modsat af den knude du lige har limet på. 

  
Ønsker du at dekorere toppen af hatten yderligere, så gør det nu. Jeg valgte at lave små navneskilte, som jeg printede ud og limede på. Det synes jeg gør dem lidt personlige og samtidig skulle pædagogen ikke stå og lede efter navnet på hatten inden hun gav børnene deres hat til dimensionen. Så der var også lidt en bagtanke ved det. Du eller barnet kan dekorere hatten på alle mulige måder. Tegne på den. Male på den. Klistermærker, glimmer osv. Kun fantasien sætter grænser. 

  

 Nu tager du den cirkel du har lagt til side. Kom lim på flapperne og sæt forsigtigt toppen på. Vend den evt om og tryk toppen ekstra godt fast på limen. Bruger du limpistol eller anden lim der tørre hurtigt, så nøjes med kun at lime en halvdel af gangen. Lad den tørre og den er klar til brug.  

Egentlig synes jeg at de her hatte vil være mindst lige så skønne i andre farver. Så hvis dit barns børnehave har en bestemt farve eller andet, så giv den gas med farverne. Det er dit eget barn der skal have den på, så hatten vil med garanti skabe overload af nuttethed uanset hvad. 😉

Og PS. Hvis du laver dem vil jeg altså super sindssygt gerne se billeder. Det er så fedt når der kommer respons på de her ting. Enten via mail eller de sociale medier. Tag mig endelig. 

Camilla Maria Andersen

Jeg har blogget siden 2012 og har fokus på plussize tøj, indretning, beautymusthave, accessories m.m. Jeg blogger desuden hudløst ærligt om min depression og angst, samt kampen i mit vægttab. Du kan også følge bloggen på Instagram, søg efter @camilli.dk

More Posts - Website


Skriv et svar