Derfor handler bloggen kun om drenge

Jeg får det ret ofte. Spørgsmålet om hvorfor jeg kun blogger om drengetøj og drengeting. Hvorfor jeg udelukker pigerne. Jeg er endda blevet kaldt sexistisk på grund af det.

Dengang jeg startede bloggen hed den faktisk Drengestreger og Pigefnidder. Men da jeg selv kun har drenge, kunne jeg mærke at jeg lidt selvisk, ikke rigtig lagde samme begejstring i at skrive om pigetingene. Det blev lyn hurtigt mere noget jeg gjorde fordi jeg burde, frem for interessen. Så jeg lukkede bloggen ned og startede en ny der kun hed Drengestreger. Det har jeg aldrig fortrudt. Efterhånden som jeg begyndte at være mere seriøs med min blogging, så kunne jeg desuden se flere fordele ved at begrænse mig til drengene. For der er rigtig mange knalddygtige Mommybloggere ude i Blogland. De fleste handler om baby, barsel og deres liv. Men jeg havde svært ved at finde blogs direkte henvendt til drengemødre og drengefædre. Og så ville jeg gerne skille mig ud fra mængden. Noget jeg i den virkelige verden hader at gøre. Men gemt bag en skærm så er det vigtigt for mig. Jeg vil blogge om det jeg brænder for og ikke om det jeg burde. Det har til gengæld kostet mig potientielle læsere. Jeg ved at der sidder en del mødre til piger og læser med ofte. Og jeg elsker det. Men jeg ved også at jeg begrænser min målgruppe en del og dermed skal kæmpe lidt mere for at fange nye læsere. Det føler jeg i hvert fald jeg skal. Og jeg tager gerne kampen. Til gengæld synes jeg at jeg har ramt direkte ned i min primære målgruppe. Jeg føler at størstedelen af dem der følger med rent faktisk er interesseret i det jeg skriver. Og det er meget mere værd end at have dobbelt så mange læsere.

Som om det ikke var nok så prøver jeg at begrænse mig endnu mere ved at have mere fokus på tweens. Det er svært synes jeg. Især når ens egne ikke helt er der endnu. Oliver er så småt på vej, men Elias er stadig børnehavebarn. Det er nemt nok at skrive om tøj til tweens. Men udover tøjet så er det svært, når jeg ikke selv helt har erfaringen endnu. Det er svært at finde emner. Men det kommer stille og roligt, det tager bare lidt mere tid end forventet.

Hvorfor er det en begrænsing at skrive om tweens? 

Det er det fordi største delen af de mødre der læser blogs er gravide, har babyer eller børn på max 5 år. Der er her du virkelig kan hive læsere hjem hvis du gerne vil være mommyblogger. Selvom jeg ikke direkte har valgt babyblogging fra, så er det ret begrænset hvad jeg skriver om det. For det første fordi det allerede nu er en helt anden verden end da mine egne børn var babyer. For det andet fordi der igen er så mange der allerede dækker dette område ind. Men antallet af blogs der skriver om tweens er ret begrænset. I hvert fald som jeg kender til.

Leder du efter bloggere med drenge kan jeg i den grad anbefale Newka og Pforpernille. To blogs om jeg selv nyder at følge med hos og som er gode til at vise livet med drenge og tweens/teens.


Hvorfor er bloggen så materiel?

I forhold til mange andre bloggere så har jeg fra starten skrevet meget om tøj og produkter. Det har været meningen fra starten og det var faktisk ikke planen at drengene skulle være en del af den. Men jeg udviklede mig selv og bloggen en del inden for de første år. Det gør jeg stadig, så med tiden er begge drenge også blevet en del af bloggen. Men det er slet ikke lige så personligt som på de fleste andre blogs og det tror jeg heller ikke det bliver. Én ting er at skrive mega personlige ting om mig selv, men mine børn vælger ikke hvilke emner der skal skrives om. Så det er ikke så meget om dem. Ind i mellem sker det dog at der sniger sig lidt ind.

Jeg valgte at lave en materiel blog fordi jeg manglede et sted at kunne dele min begejstring over det materielle. Jeg brænder virkelig for skønne ting og smart tøj. Ting der kan få én i godt humør af den ene eller anden årsag. Er det overfladisk? Måske. Men fordi man værdsætter materielle ting betyder det jo ikke at man er en kold skid der ikke går op i det menneskelige og følelsesmæssige perspektiv. Det er bare ikke det jeg har valgt at bruge min blog til. Jeg har valgt at dele min begejstring for produkter og dele den med jer der også kan blive begejstret over den lille detalje der kan gøre det hele meget sjovere.

Det er sjovt som folk har holdninger til de forskellige typer blogs. Bruger du bloggen som en dagbog er man ærlig og åben. Men blogger du om produkter er man overfladisk og tænker kun på at tjene penge eller “gratis” fornøjelser. Det er i hvert fald ofte den indstilling folk har.

Sjovt nok er f.eks. En kreativ blog ikke overfladisk selvom det jo i princippet også er produkter man viser frem og ikke en dagbog. Det er sjovt med den forskel der er.

Tilbage til det med drenge og piger

Meningen med at skrive til drengefamilier er ikke fordi jeg synes drenge er bedre end piger eller lignende. Idéen er at de der har børn som godt kan lide drenge ting kan læse med her. Altså både drenge og piger der hellere går op i biler, superhelte osv, frem for prinsesser og teselskab (for at gøre det helt firkantet).

Ligesom de med børn der ikke går så meget op i det drenget læser med på andre blogs der primært skriver om piger. Giver det mening?

Når det er sagt så forsøger jeg at gøre mit for at der stadig er inspiration som både dem med drenge og piger kan få noget ud af. 🙂

Spørg endelig hvis der er noget du synes ikke helt uddybet eller andet.

Camilla Maria Andersen

Jeg har blogget siden 2012 og har fokus på plussize tøj, indretning, beautymusthave, accessories m.m. Jeg blogger desuden hudløst ærligt om min depression og angst, samt kampen i mit vægttab. Du kan også følge bloggen på Instagram, søg efter @camilli.dk

More Posts - Website


Skriv et svar