De stakkels børn skal bare holde ferie derhjemme

Nu ved jeg godt at facebook ikke ligefrem er stedet hvor man skal tage kommentare alt for seriøst og personligt. Men når det så er sagt så har jeg flere steder mødt kommentare omkring hvordan forældre der ikke tager deres børn på ferie, mindst én gang om året, svigter børnene og direkte selv beder om det, hvis de bliver mobbet eller holdt udenfor i skolen efter ferien.

Første gang jeg læste kommentaren tænkte jeg bare sikke et paphoved. Men når man så ser tilpas mange folk have den samme mening, så er jeg kommet til et sted hvor behovet for at brøle lidt ud om det på bloggen, blev stort nok.

Måske især fordi mine børn skulle være dem der er svigtet. For de har aldrig været på en rigtig ferie i hele deres liv. Vi har en enkelt gang været så heldige at låne et lækkert hus, imens nogle bekendte selv var afsted. En skøn mulighed at få tilbudt, nu de vidste at vi ikke har økonomi til årlig charterferie. Og sidste år sov vi to nætter i Legolands hytter, som drengenes oldemor var så sød at invitere os på. Det var også en ferie i vores øjne.


Jeg er slet ikke i tvivl om at mine drenge ikke bliver svigtet på ferie fronten. Der er heldigvis ikke andre end os herhjemme der ved hvordan tingene virkelig hænger sammen. Men jeg bliver provokeret over den holdning at man tager det som en selvfølge at rejse afsted hvert år og så ligefrem har fordomme om dem der ikke gør det. Og det er ikke kun på facebook. Enkelte folk som jeg møder i dagligdagen har direkte rynket næse eller rystet på hovedet af at vi holder Staycation. Åh så synd det er for de stakkels børn, der ikke kender til følelsen af at side i en flyvemaskine. Eller som ikke engang bare skal sove i et sommerhus et sted i Danmark. Slemme slemme forældre. 😉


Men hvad er det lige ved en staycation der er så forfærdeligt? Drengene har været i Tivoli, cirkus summarum, deltaget i cykelløb og børneløb, været på ferie hos både deres olde og en ferie hos onkel og Tante i Kbh. De har oplevet en masse ting og ferien er ikke engang slut endnu. Forud venter en overnatning hos mormor, grøn koncert, knuthenborg og en masse andet lækkert. Så synes bestemt ikke at de har manglet noget. Tværtimod har der været så meget drøn på at jeg faktisk har skulle tvinge os til at lave dage uden aftaler. Dage hvor der var plads til bare at være hjemme og ikke lave noget som helst.


Misforstå mig ikke, det er et stort ønske for os alle herhjemme at kunne komme ud at rejse. Og selvfølgelig kigger jeg misundeligt med når facebookvenner og dem jeg følger på instagram flasher lækre ferie billeder.  Vi spare sammen til at kunne opleve Astrid lindgrens Verden og forhåbentlig en dag også opleve Disneyland inden de bliver alt for store. Og i det hele taget ville bare en ganske almindelig all inklusive charterferie med en pool vil være fantastisk. Og det skal nok også komme en dag. Når økonomien bliver til det. Men indtil da nyder vi alle de lækre ting ved en staycation. Alt lige fra badebassinet, til de smukke omgivelser omkring Herlufsholm, som ofte bliver nydt. Vi keder os i hvert fald ikke. Så selvom man bor i provinsen, behøver en hjemmeferie slet ikke være så slemt.. 🙂

Camilla Maria Andersen

Jeg har blogget siden 2012 og har fokus på plussize tøj, indretning, beautymusthave, accessories m.m. Jeg blogger desuden hudløst ærligt om min depression og angst, samt kampen i mit vægttab. Du kan også følge bloggen på Instagram, søg efter @camilli.dk

More Posts - Website


2 comments

 1. Susanne Nørrelykke Petersen says:

  Vi har jo faktisk været på Kreta for første gang i år, men KUN fordi at mine forældre inviterede os, ellers var det ikke nogen mulighed. Ellers har vi ikke været nogen steder, andet end små ture til stranden, og i biografen i dag, fordi at jeg havde vundet 2 billetter og derfor kun skulle finde 80 kr til turen :). Mange af min datters veninder er på ferie, og det er hårdt for en 12 årig, at hun ikke rigtig har nogen at være sammen med, storebror på 15 år er autist og han synes det er FINT bare at være hjemme 🙂 , og får vi ham endelig med på en tur, så er det meget på hans præmisser. I morgen tager min datter og jeg en tur over grænsen(vi bor jo kun ½ time fra grænsen) og pige hygger, imens er storebror hjemme og passe på sin pc 😉 1 dag var de i Givskud Zoo sammen med deres far, det er så også det eneste de ser til deres far i ferien.
  Så dine drenge er da så absolut ikke svigtede, de har da oplevet rigtig rigtig meget! 
  Det er også vigtigt at have dage hvor man absolut ikke skal noget som helst!
  Jeg har faktisk fribilletter til Legoland og Djurs Sommerland, men jeg vil ikke bruge dem i sommerferien, fordi at der er for mange mennesker, og storebror vil helst heller ikke med, så der skal jeg finde en løsning, for nogle timer kan han godt være selv, meeen ikke hele dagen, og det tager altså fra morgen til aften at være i Legoland :).

 2. Gitte@frigaard.info says:

  Nej man behøver ikke at komme til Kreta mm for at holde en fantastisk ferie. Lidt underligt som det hele er skruet sammen, flere og flere børn oplever at holde ferie i daginstitutioner og flere og flere forældre mener at ferie er lig med udlandsture. Hvad blev der at rende rundt i nattøj til langt ud på dagen og bygger huler inde som ude? Jeg er sikker på at mange børn gerne så udlandsturen skiftet ud med nærværende forældre, der har tid og masser af øjenkontakt med dem. . Når det så er sagt, så findes der heldigvis forældre, som formår at være nærværende, have øjnene andre steder end på mobilen, sætte børnenes behov højest og give deres børn mulighed for afslapning og for at komme ned i gear. Væk fra det arbejde, som det er for børn, at være i daginstitution fra 7-16 hver dag. Rigtig god ferie, nyd den ❤️

Skriv et svar