Brev fra en læser: Hvordan holder du styr på dine billeder

Jeg har fået en mail fra en sød læser Pernille, der spørger om ikke jeg har mange billeder af mine børn nu hvor jeg er blogger og hvordan jeg holder styr på dem. 

Og for pokker hvor er jeg glad for at Pernille spørger. Jeg har generelt rigtig mange billeder, selvfølgelig primært af mine børn. Det havde jeg også før jeg blev blogger, men ja der er da kommet en del flere til. Selvom jeg virkelig ikke er meget for at indrømme det, så tager jeg altså omkring 1500 billeder hvert år pr. Barn. Det er jo helt vanvittigt, men det gør jeg altså. På trods af at jeg egentlig synes der går langt i mellem dagende hvor jeg tager billeder. Dertil kommer alle de andre billeder jeg tager til instagram, Snapchat og hvis jeg skal oprette salgsannoncer. Shit det er mange billeder. 

Overblik 

Jeg synes virkelig selv at jeg har fundet en ret god løsning til mine billeder m.m. Det fungere for mig og for pokker hvor ville jeg ønske at jeg havde haft den løsning fra starten af. Det kan hurtigt lyde ret indviklet når jeg forklare det, så jeg håber jeg kan forklare det så enkelt som muligt. 

For det første bruger jeg Dropbox. Her gemmer vi faktisk alt hvad vi har digitalt. Der ligger ingen dokumenter, musik, billeder osv på nogen computer eller lign. Alt bliver gemt direkte på dropbox. Jeg ser ofte folk der efterlyser hvilken mobil der giver plads til flest billeder. Ofte fordi de har mange gamle billeder liggende på deres mobil. Hvis det er den eneste grund til at du køber en mobil eller tablet med meget plads på, så lad være. Det er simpelthen spild af penge. Opbevar dem i f.eks. Dropbox, iCloud osv. Selvom jeg har Apple, så synes jeg personligt at Dropbox er bedre, men det er nok en smagssag. Det er gratis, men du kan betale dig til mere plads. Jeg giver omkring 70kr om måneden for 1 TB og har brugt omkring 15% af min plads. Så det er rigeligt med den lille pakke for de fleste. 

Billeder af børnene bliver sorteret på følgende måde. Jeg har oprettet 3 mapper, én med hver deres navn og én med billeder de begge er med på. Den mappe de begge er med på billederne, har undermapper der er er opkaldt efter årstal. Og så sortere jeg billeder de begge er på ind i de mapper der passer til årstallet. Efter nytår kommer der en ny mappe med 2017 osv. 


Billeder hvor børnene er alene på bliver opdelt efter deres alder. Også her er billederne sorteret efterhånden som de kommer ind. Det første år har jeg yderligere sorteret efter måneder. Så mapperne hedder Elias -> 0 år -> 3 måneder feks. 


Bortset fra det første år er der ingen undermapper under deres alder. Alle fotos er sorteret efter dato, som gør det nemt at finde for mig. Og det er faktisk måden jeg har overblik over billeder af drengene. Jeg bruger samme metode med deres kusiner og andre børn i vores omgangskreds. Resten af familien er delt i mapper der hedder min familie og min kærestes familie. Billeder af vores venner er delt i to mapper der hedder gamle venner (folk vi ikke rigtig har så meget kontakt med mere, men stadig gerne vil gemme billeder fra) og en der bare hedder venner og er mere i nutiden. 


Fremkaldelse af billeder

Jeg har hvert år lavet en fotobog for hver af drengene, som er lavet ud fra deres alder. Der bliver sorteret kraftigt ud i billederne, så jeg er nede på omkring 500-600 billeder. Inden jeg laver fotobogen kopiere jeg altid billeder fra mappen med begge drenge, så det passer i tidsperioden. Der kan også komme andre billeder af familien i mappen, så de kommer med i bogen.  Her kommer det mig også til gode at billederne er sorteret efter dato. Planen er at de skal have en fotobog for hvert år i deres liv, så længe jeg kan trække den. Jeg forestiller mig at det nok bliver svært at så lov til at tage 1500 billeder årligt når de er teenagere, så der ender det nok med at jeg slår et par år sammen i én bog. Men så længe jeg kan, så får de en bog for hvert år. Filerne til fotobøgerne er alle sammen også gemt i dropbox. Så skulle der ske noget, feks brand eller en bog bliver ødelagt, så er det nemt for mig at hurtigt bestille en ny bog. 

Jeg laver desuden enkelte bøger som falder udenfor mit overnævnte system. F.eks. blev vi inviteret på forlænget weekend i Legoland af min mormor, hele familien. Det blev til en fotobog for sig selv. Og så er der selvfølgelig også andre særligebegivenheder som fortjener deres egen fotobog. Som hvis drengene ønsker at blive konfirmeret, rejser osv. 

Har du nogen tips til hvordan du holder dine billeder organiseret? Så del dem meget gerne i kommentarfeltet, så andre læsere kan blive inspireret.

Camilla Maria Andersen

Jeg har blogget siden 2012 og har fokus på plussize tøj, indretning, beautymusthave, accessories m.m. Jeg blogger desuden hudløst ærligt om min depression og angst, samt kampen i mit vægttab. Du kan også følge bloggen på Instagram, søg efter @camilli.dk

More Posts - Website


4 comments

 1. Nicoline says:

  Jeg har samlet en harddisk med alle mine billeder. Vi havde en cloudløsning via Elgiganten før i tiden, men det var virkelig kompliceret at tilgå billederne. Slet ikke så simpelt som f.eks. Dropbox.
  Det er naturligvis lidt farligt at have billederne på et fysisk medie, fordi hvad hvis harddisken går i stykker? Den problemstilling har vi ikke helt fundet en løsning på.
  Tidligere opdelte jeg alle billeder efter årstal og måned, men vi gemmer jeg billederne efter begivenhed med årstal, f.eks. USA 2011. Det fungerer rigtig fint. Det bliver selvfølgelig noget helt andet når vi engang får nogen børn

  • Camilla Maria Andersen says:

   Det lyder som en fin løsning du har. Vi har også før haft harddisk. Men som du selv nævner, så gik vores i stykker. Man kan evt have en back up på både harddisk og feks dropbox. Det kræver selvfølgelig lidt dobbelt arbejde. Den eneste “frygt” jeg går med, i forhold til Dropbox er, hvad nu hvis det bliver hacket eller lign. Så jeg tror der vil være en usikkerhed uanset hvad man vælger.

Skriv et svar