20 ting du skal forberede dig på som drengemor

I hele den der debat med ikke at ville have en pige (som jeg skrev om lige her) har jeg fundet frem til nogle af mine erfaringer ved at være drengemor. Både de charmerende og knap så charmerende. Drenge er vidt forskellige, så kom meget gerne med tilføjelser i kommentarfeltet. Hvad er dine erfaringer som drengemor/far? Læser du med fra Bloglovin? klik ind på hjemmesiden for at få det optimale ud af indlægget.

 1. Du skal ikke have det alt for stramt med nøgenhed. En bar numse og svingende tissemænd er bare sagen. Location betyder intet. Om det er i stuen, i haven eller hos naboen er det samme. Nyeste påfund herhjemme: et hul i underbukserne, mon tissemanden kan komme igennem der? Til info, det kunne den godt. Jesus Christ den dreng altså haha
  .
 2. Forvent i det hele taget en del fokus omkring tissemand i løbet af dagen. En hånd der lige skal klø, han laver helikopteren inden han skal i bad.
  Når han bliver forskrækket fordi den stritter ud i luften og ikke vil lægge sig igen, når han øver sig i at få den til at nå navlen osv.
  .
 3. Jo du kan godt lære din dreng at slå toiletbrættet ned. Men det skal gøres fra hans første toiletbesøg af. Ellers er det nærmest for sent.
  .
 4. Ord som prut, tis, tissemand, lort, bliver daglig tale. Synes du disse ord er slemme? Så prøv at høre hvilke ord deres venner bruger..
  .
 5. Du bliver ekspert i superhelte, biler, Star Wars og fodboldspillere, men har glemt alt om hvad faen hende der Tornerose egentlig er kendt for.
  .
 6. Døde og levende snegle, sten, kapsler og ting du ikke engang ved hvad er, er hyppigt at finde i bukselommerne
  2014-09-22 15.10.58.
 7. Det er desuden ikke en sjældenhed at han har en lille “pind” med hjem.
  2013-09-20 17.01.09.
 8. det hjælper ikke at være pylremor.. Der skal mere til at gøre dig nervøs omkring sikkerheden end hos bedste, oldeforældre og i det hele taget andre voksne. Du lære hurtigt at blive afslappet med at lille Peter hopper fra det ene legehustag til det andet, er kravlet op i toppen af det ekstrem høje træ eller laver tricks på løbehjulet imens han gynger.
  .
 9. Når han tager sedler med hjem fra Sfo’en, ser det sådan her ud. Og det overrasker dig faktisk ikke.
  2014-09-10 15.08.34.
 10. når knægten helt ubevidst altid har huller i bukserne på kun det ene knæ og altid det samme, skal man fra starten bare opgive at forstå hvorfor.
  .
 11. i det hele taget skal man ikke være sart med pletter og huller i tøjet
  .image
 12. forvent ikke at vanter, huer og sko overlever en hel sæson. Og forvent heller ikke at de forbliver sammen som par særlig længe
  .
 13. glem alt om at stinkende sko og strømper og slemme prutter først kommer når de er teenagere. Det kommer MEGET tidligere.
  .
 14. det bliver hurtigt normalt at han ser sådan her ud, når du henter ham fra skole eller børnehave.
  2014-02-06 14.53.17.
 15. når han kommer og siger han har lavet et sindssygt bremsespor (med cyklen, ikke i underbukserne *høhø*), så mener han det seriøst.
  2014-08-13 17.50.33.
 16. frisuren er vigtig. Det samme er hans sko, bluser og kasketter
  2014-09-05 17.15.29.
 17. han har et pænt afslappet forhold til snot. Forsøger du at få ham til ikke at bruge ærmet, så bruger han bare kraven på blusen.
  .
 18. Hvis du først én gang har fortalt skolens sladdertante at din søn har fået besked i kontaktbogen, forventer hun at han laver ballade hver gang han eller du selv er i nærheden af hende. Også selvom han står stille og roligt ved siden af dig. Èn gang ballade, altid ballade i følge sladdertanten. Hendes egen prinsesse er selvfølge altid evigt uskyldig, i følge hende selv. (kan du fornemme min bitterhed 😉 )
  .
 19. Du kender til smerten ved at træde på en legoklods på børneværelset, i mørket midt om natten
  .
 20. Du kommer til op til flere gange, at tage dig selv i at blive begejstret for at se en traktor, ambulance, en fed bil osv. selvom ungerne IKKE er med dig.

Camilla Maria Andersen

Jeg har blogget siden 2012 og har været vidt omkring. Jeg startede som en mommyblog med fokus på drengetøj, det udvidede sig til min personlige historie med depression som I tog rigtig godt imod. Nu starter jeg forfra og ser hvor det føre mig hen. Du kan også følge bloggen på Instagram, søg efter @camilli.dk

More Posts - Website


This entry was posted in Blandet.

178 comments

 1. k says:

  “Mor” til 5 drenge…det er ikke usædvanligt at den mindste allerede i stuen har trukket bukserne ned om knæene imens han højlydt råber at han skal tisse … så jo kan med et smil på læben , nikke ja til alt der ellers er skrevet

  • Camilla Maria Andersen says:

   Det er bestemt ikke kun dig. Hvad jeg ikke nævnte i dette punkt er, hvor begejstret jeg til tider kan blive selvom ungerne er med i bilen. F.eks. EEEJ SE UNGER. Nu kører vi over VANDET. Eller SE drenge, en TRAKTOR. Og drengenes svar med totalt lige glad, teenager attitude i stemmen – MMM det er godt mor. Det er næsten slemmere end at blive begejstret når de ikke er med. 😀

 2. Helen Ahlberg says:

  Du kommer også til at lære at en go slåskamp for sjovt er ikke af vejen og da drengen blev stor havde jeg ikke en chance og blev løftet op i luften og ned i sofaen men sjovt var det 😀

 3. Jane says:

  Som mor til fire drenge på 12,10,9 og 5 så ville jeg ikke kune sige det bedre selv jeg kan genkende alle de ting du skriver

 4. Pernille says:

  Sidder her med en lille dreng på 5 uger der ligger så fredeligt og sover på mit skød. Mæt og tilfreds.
  Kan ligesom fornemme at jeg skal nyde denne stund inden tissemænd, snegle og huller i bukserne bliver hverdag 😉 haha
  Tak for sjov læsning

 5. Thomas says:

  Jeg kan huske at mit bagdæk jævnligt så ud som i nr. 15… Måtte faktisk til sidst selv betale nye dæk af mine lommepenge… 😀 (undskyld drenge, hvis jeg nu har givet jeres mødre gode ideer… 😉 )

 6. Eva says:

  Er mor til 2 piger, en på 2 og en på ½ år… tænker nogle af dem kan jeg godt være med på 🙂 Regner med fæere jo ældre de bliver 🙂

   • Eva Hasse Pedersen says:

    Er det så nu jeg er ond hvis jeg fortæller at jeg er mor til en pige på 9 (og en dreng på 6) og at hun endnu ikke er vokset fra ret mange af punkterne?G
    Hun er næsten mere dreng end sønnike. Man ser hende gerne i det højeste træ og undre sig mere over om hvordan hun er kommet derop end at værelser nervøs for hun falder ned.
    Kan dog berolige med hun er blevet lidt mere piget med alderen end hun var i børnehaven.

    Kan dog nigge genkende til dels punkter som det at tage en “lille” pin med hjem eller at lærer barnet som helst om hvordan man Gør med toilet brættet når det gælder sønnike.

    Men griner lidt over at halvdelen af punkterne er datteren jeg kan se i det skrevne og resten sønnike. 😉

    • Ina says:

     Jeg er lidt usikker på hvorfor dette er en dårlig ting..
     At kunne lide at klatre og lege udenfor som pige, er der da intet galt med. Det er en sjov forestilling om at drenge og piger helt automatisk synes at forskellige til er sjove.
     Jeg elskede at lege i skoven, bygge huler og lege med mudder, men også at tegne og lege far, mor og børn.
     Derudover er det ikke beroligende at din datter er bæevet “lidt mere piget”, det er en konstatering. Hun må fuldstændig selv bestemme hvad hun vil lege og hvordan hun vil opføre sig.

 7. Tinna Maria Olsen says:

  Jeg synes der mangler et punkt om wrestling 😀 ….. Min søn vil RIGTIG gerne slås/tumle med os forældre. Han tager ikke hensyn til, om det er mor eller far. Nu er han efterhånden 17 år og jeg er nærmest professionel wrestler 😀 Hahaha

 8. søs says:

  helt klar på den med huller i tøjet ….og hvad sker der lige for at det er skoenes OVERSIDE der bliver slidt først ???!!!

 9. Maria says:

  Haha, fedt! Jeg har selv to piger, men den mindste er kun 1 måned, men den store på snart 4 er en ultra drengepige, så mange af punkterne kan jeg sagtens kende. Vi har kæmpet en kamp, for IKKE at få diverse kryp inden for, men æblet falder ikke langt fra stammen, så jeg fik fat i en insektkasse, så vores skovturer handler altid om, hvem der kan finde det klammeste dyr 🙂 Ord som lort, prut, tissemand/kone er også fantastiske ord og fx: Prøv lige, at lugt mine stikke fødder! – Det er et hit. Plastik motorcykel, der bliver slæbt op på en rutschebane, fordi det kunne være sejt og et godt trick, at SUSE ned i sandet siddende oven på den ( det kunne nemlig iikke lade sig gøre, at stå op)

 10. Nina says:

  Som mor til en dreng på 9år som er SÅ stille og rolig en dreng, troede jeg han var speciel…. ggg…. men sjovt nok er det KUN nr. 8 der ikke er en tro beskrivelse af min dejlige knægt…. Men det passer så til gengæld på min datter der i dag er 19år… 🙂

  • Camilla Maria Andersen says:

   Hehe, mine punkter er inspiration fra begge mine drenge. Den ene er vild og en rigtig dreng og den anden mere stille og forsigtig. Alligevel er min stille og rolige dreng også en del af flere punkter end jeg først havde forventet.

 11. camilla says:

  jeg har 4 piger og de 3 af dem kan jeg genkende i hele 12/13 af punkterne :p så enten gælder en del for begge køn eller også har jeg drengepiger 😀

 12. Hanne says:

  Fik en søn som rosinen i pølseenden efter 3 piger – HOLD DA OP ET KULTURCHOK!!! Er helt enig i ovenstående.
  Men kors hvor jeg elsker hans snavs 5 min efter badet, eller hans begejstring over busser, tog, traktorer mm, eller hans pinde og sten og alt muligt andet.
  Og elsker hans krammere, når han bliver træt efter dagens hyper energi niveau.

 13. Maria says:

  Som mor til tre drenge 11, 7 og 1 år..lyder det jo som klar beskrivelse af det der er hverdagskost her. Super sjovt:-)

 14. gitte campbell says:

  Som mor til 4 drenge vil jeg lige sige at du glemte at skrive det med at det – på nær når det er frostvejr- altid er mere attraktivt at tisse i haven. Troede selv at jeg havde været god til at formidle videre hvilke steder der måtte nifles indtil jeg i sensommeren så min ældste mellemste tisse i de jordbær jeg havde fodret min yngste mellemste med hele sommeren. Da jeg sagde det til ham sagde han “der tisser jeg altid mor……” Årh pis!

 15. Anita says:

  Er så glad for at læse nr 10 og 11. Var i tvivl om, om det kun var min søn på 5, der altid har hul på bukseknæet. Her er det venstre knæ. Og ja man bliver ligeglad med at sende ham afsted med hul på bukserne, man løber tør for bukser uden huller

 16. Ole Erlang Henningsen says:

  He he, ganske sandt.. Kan tilføje det også er sjovt at klippe lillesøster eller i ens tøj, spise blyanter og viskelæder der forsvinder dagligt, glemme at skifte tøj efter gymnastik, glemme at vaske fingere selvom man har sagt det 3.000 gange, glemme at tørre det op som ikke rammer i toilettet, finde en tom Nutella dåse, hvor skeen pænt er blev langt ned i skuffen, når man ikke længere kan nå med en finger.. Drenge er bare drenge på mange områder..

 17. Linda says:

  Som mor til en 10 årig og en 7 årig er jeg helt enig i dine punkter. Alle kan vinges af. Her har vi frøer med en der har fået de mærkeligste kælenavne, en hed Svendborg.
  Elsker når den yngste pludselig får øje på en fasan eller hare i haven, mor jeg skal lige jagte! Og så spunser han ellers efter dyret.
  Der er altid et eller andet der skal hugges eller stikkes, og det helst med dolk eller økse. Spejder er derfor et kæmpehit.
  Synes jeg kan blive ved i en evighed, med særheder og drengestreger ;0)

 18. Gitte Jensen says:

  Fantastisk beskrivelse….Jeg har fire drenge….De er nu 13 14 15 og 16….Og selv om de er meget forskellige kan jeg kun skrive under på at dette ligner dem …smil… Havde håbet at det ville aftage specielt de der prutter, bøvser, sure tær, huller på tøjet, men det gør de ikke. Det eneste der har aftaget er snottet i ærmerne og de fyldte lommer og begejstring for pinde sten og små kryb er skiftet ud med motorer, motorcykler, skuetre, gokart (de nøjes ikke med at kigge på dem man skal smøres ind i olie) og så er der det nye kapitlet piger.
  Jeg syntes du har glemt vaske tøjet på værelset og roet på værelse så som, glas ,dåser, støv, gammelt slik papir og sedler der ikke er sat i mapper osv. Her er mine drenge ens. Min veninde sige at det har nået med opdragelse at gøre, men det tror jeg ikke, da jeg har en der har pinligt orden, hvis du flytter på nået på hylden så opdager han det og en hvor vi skal bruge en skovl for at komme ind også selv om der lige er ryttet op, så går der en halv time, så kan man ikke se gulvet igen(men han ved hvad han har og nogen lunde hvor tingen er hvis han skal finde nået). Ordet Fuck bliver også hyppigt brugt ja næsten i hver sætning hvis vi ikke konstant komenter det.
  Ja, jeg kunne blive ved som dig at skrive om de skønne unger. Jeg elsker mine drenge og ville ikke undvære et eneste par hullet eller mudret bukser….

  • Camilla Maria Andersen says:

   4 drenge i den alder.. Hold nu op du er officielt lige blevet en af de sejeste kvinder jeg har hørt om.. Hvis du en dag har lyst til at gæsteblogge, må du altså vildt gerne gøre det hos mig. Sig til hvis det er noget.

   Jeg bekræfter dig i det med opdragelsen, da min bror og jeg var barn var jeg et kæmpe rodehoved og min lillebror havde altid pinligt orden. I hvert fald indtil han blev teenager.. 🙂

   Det er desuden nogle gode eksempler du har lavet.. Dem skal jeg klart huske.
   Er selv kærester med en håndværker og kan fortælle dig at de bliver ikke meget anderledes efter de er udlært. 🙂 Måske jeg skulle lave en top 20 over at bo sammen med en håndværker hehe..

 19. Bente Meyer says:

  Som mor til en pige og to drenge. Kan kun sige hold nu op en forskel. To drenge med mega krudt bag i. Men hvilken fantastisk beskrivelse kan virkelig nikke genkendende til stort set det hele. Specielt den med ting i lommerne og pindende der skal med hjem. Også kan man som drenge mor være næsten 100 % sikker på at have en halv sandkasse med hjem dagligt i skoene m. Sådan har min den mindste i hvert fald været. Og som en anden kommenterede så toilet besøg skal jeg i hvert fald lige informeres om….

 20. Anne Christensen says:

  Kender alt til det med hullet i det ene knæ – hos os kom de af at lege med maskiner på gulvtæppet i børnehaven

 21. Annette Sjøbeck says:

  Har også 2 drenge, den yngste nu 18, hvor ALT passer og en større, der var LIDT mere stille, men som til gengæld kunne stille de mest fantastiske spørgsmål om næsten ALT, fra han var helt lille…! Drengebørn er så skønne og sjove og gode til store krammere og masser af nus, – for selvom de udadtil kan klare hele verden, får mor lov til at kigge indenfor facaden og se og mærke blødheden…!

 22. Mia says:

  Mor til to logiske OG reflekterende drenge, som eks. : Hjalte 6 år har en periode med konstant pillen ved tissemanden. I badet piller han igen igen. Jeg siger: Stop pilleriet, ellers falder demw af … og så er du jo sådan set en pige.? Han grubler lidt over det, hvorefter han spørger: Mor, har du en gang været en lille dreng som pillede for meget? haha <3

 23. laila says:

  Spot on – jeg har endda kun en enkelt en af slagsen, men vidste jeg ikke bedre, ville jeg tro,at det var ham du beskrev (-: Kloge betragtninger serveret med dit twist af humor. Hullerne i bukserne aftager med alderen, til gengæld vokser fokus på udseende, det rigtige tøj og lækkert hår proportionelt med hullernes forsvinden.

 24. gitte says:

  Hej 😉
  Hvor e r det bare lige i øjet. Kunne lige så godt være min Oliver eller min Jonas du skrev om. Oliver på 6 år har en ekstra feature jeg tror du også kan nikke genkendende til. Hvis han ikke løber eller kravler rundt så hopper han afsted i gadedrenge hop.. han ses aldrig nogensinde gående 😉

 25. Connie says:

  Ville aldrig så meget som tænke på den pige der aldrig kom,mine fire drenge er en flok skønne friske fyre, der holder gang i familien og sætter stor pris på deres mor. Mor ved alt siger de.

 26. Lene says:

  – og drenge har bare ingen forståelse for at tøj skal fra gulvet til vaskemaskinen og vaskes …………..”hvorfor det???? – det er jo slet ikke beskidt ! ” og WUPTI så er tøjet fra i går på igen. Men praktisk er det – især når de skal på overnatning og ture – ALT i tasken ligger som du pakkede det – hahahahaha

 27. Ravenn Ravagen says:

  Punkt 7 Da min yngste dreng var startet i skolen indførte han begrebet “dagens pind” som SKULLE med hjem! Hvor den så ikke længere var interessant, men bunken var efterhånden et Skt Hans-bål værdigt!

 28. augustoellgaardMarie says:

  Haha. Skønt læsning. Synes også at opleve at der bliver rottet sig sammen imod mig af far og søn. På den skønne “hæhæ mor er bare altid kedelig og vil have at vi skal rydde op, men vi vil hellere ligge her og hygge sammen og spille spil i al rodet” Og så er der altid tis på toiletbrættet fordi han ikke kan styre den første stråle der kommer. (søn ikke far) 😉

 29. Louise Vinther Alis says:

  Jeg er mor til en dreng og en pige og kan nikke genkendende til samtlige punkter, dog gældende for begge to. Både hva angår nøgenhed, interesse for egne kønsorganer, snavs osv. Hvorfor har vi så travlt med at komme drenge i vildbasse-kasser hvor der ikke er plads til piger? Det du beskriver (med undtagelse af den stive tissemand) passer sikkert på næsten lige så mange piger som drenge. Når du sætter det op sådan her får du bare rn masse forældre til forsigtige drenge eller vilde piger til at føle at deres børn er ‘forkerte’

  • Camilla Maria Andersen says:

   Hej Louise. Tusinde tak for din kommentar og din kritik. Det er jeg rigtig glad for.

   Jeg vil til dels give dig ret. For ja vi har alt for travlt med at sætte børn i kasser. Og det er bestemt ikke nødvendigvis her de høre til. Jeg er helt enig. Faktisk har jeg selv en dreng der er en stille og rolig dreng og slet ikke lige så vild og drenget som sin storebror. Han er vild med Elsa og Anna fra Frost og elsker at lege far, mor og børn med tøserne i børnehaven. Alligevel rammer flere af de nævnte punkter jeg nævner også ham og ikke kun hans vilde storebror. Som jeg måske ikke har været så god til at nævne, er de 20 punkter jo kun en ekstrem lille del af det at være drengemor. De er nævnt fordi jeg synes de er sjove og/eller nævneværdige på den ene eller anden måde. I det hele taget var mit mål blot at få et smil på jer læseres læber. Selvfølgelig kan piger være præcis lige sådan. Det har rigtig mange været søde at fortælle mig i en kommentar om deres piger. Grunden til at jeg ikke nævner pigerne direkte er fordi at jeg har begrænset min målgruppe til forældre (bedsteforældre osv) til dem med drenge. Dertil håber jeg at jer med drengepiger har lyst til at læse med selvom jeg bruger ordet drenge og utrolig sjældent nævner noget om piger. Men hvis ens datter hellere vil lege med drengelegetøj vil denne blog måske være bedre end andre, da jeg ikke skriver om det nyeste fra Barbie osv. 🙂 Ofte er mange af mine indlæg nogle der kan bruges uanset hvilket køn man har.

   Hvis der skulle side en læser og føle at jeg får deres børn til at lyde forkerte, vil jeg naturligvis beklage dette. Det er bestemt ikke min mening. Men samtidig er indlægget jo blot mit eget synspunkt til det at være forældre til drenge. Jeg har ingen erfaring overhovedet omkring hvordan det er at være mor til en pige, så det ligger bare ikke naturligt for mig at skrive 20 punkter om at være pigemor 🙂

 30. Louise Vinther Alis says:

  Jeg tror jeg for sin vis forstår dit udgangspunkt men bliver stadig provokeret af ideen om at en drengemor sku være anderledes og kræve andet end en pigemor. Oplever desværre mødre til drenge der slår deres voldelige og uregerlige tendenser hen med et “jamen, så’n er drenge jo”, og så bliver jeg trist over at det nærmest forventes at skulle være en undskyldning eller et handicap at han har en tap, hvor jeg kan se at de jo ville have grebet ind med skyld og skam meget meget tidligere for deres pigebørn.

  Jeg er mor. Ikke drengemor eller pigemor. Mine børn er både følsomme og pisseseje, men dermed behøver de ikke blive påstemplet specialbetegnelser ‘forsigtig dreng’ eller ‘drengepige’. Sandheden (og det er videnskabeligt bevist) er at forskellene indenfor hvert af kønnene er langt større end forskellene på tværs.

  Blogs som din og film og andet der portrættere i særdeleshed drenge som uregerlige gør at vi forældre forventer og acceptere det fra dem, men ser samme opførsel som ‘off’ hvis det er piger der gør det samme, og således er sådanne portrætter i høj grad med til at cementere nogle forældede og skadelige kønsstereotyper.

  Lad os istedet favne og elske vores børn som individer, forvente at de præsterer deres fulde potentiale og er gode ved andre og så lade være med at ha så travlt med at bedømme hvordan de passer ned i den blå eller lyserøde kasse. Jeg kan jo høre på dig at selv ikke begge dine drenge kan med rimelighed kommes i samme kasse så allerede efter 2 børn holder statistikken ikke, og så har du tilmed ingen piger at sammenligne med, for chancen er at hvis du havde kunne hun såmænd nemt ligne den ene af drengene mere end de gør hinanden.

  Bare da jeg var barn i firserne var der stadig nogle bøger og litteratur der kunne fortælle os at kinesere var flittige, indere var gode til tal men dovne, mens negere var gode til at danse og fysisk hårdt arbejde. Den form for kedelig og ukonstruktiv generalisering på baggrund af race er vi heldigvis kommet over, og er blevet klogere. Desværre er generalisering på baggrund af køn stadig en integreret del af vores samfund.

  • Anna Dahlquist says:

   Her er der vist hverken nævnt voldelige eller uregerlige tendenser??
   Jeps børn er børn, drenge er drenge og piger er piger.
   Befriende at du kan beskrive lige nøjagtig den her type dreng, uden at bruge ord som voldelig og uregerlig og fedt billede af din dreng med den lille pind

  • Camilla Maria Andersen says:

   Det fantastiske ved at skrive på en blog er at det modsat et magasin eller ugeblad er, at du på en blog har den frihed at du kan skrive efter personlige erfaringer. Dette er på ingen måde lavet på nogle statistikker eller andet research end mine egne erfaringer med mine to drenge. Og nej de lever måske ikke begge op til samtlige 20 punkter. Men det er dælme tæt på. Som nævnt tidligere er den eneste mening med indlægget sjov og ballade. Jeg har læst de punkter op for mine drenge, som handler om dem inden det blev udgivet og de skraldgrinte begge to, fordi de kunne kende sig selv i så meget af det.

   Jeg til dels enig i at man ikke skal bruge for meget tid i at putte børn i kasser. Men samtidig synes jeg ærlig talt også at nogle forældre (og her er det ikke myntet på dig, men forældre, fagfolk osv generelt) har tendens til at gå så meget op i at børnene ikke skal i kasser at det næsten bliver for meget. Hvor de her typisk drenge som nærmest bliver tvunget til at lege pigelege, selvom deres personlighed måske ikke passer dertil. Jeg så engang i tv, hvor en børnehave havde givet samtlige drenge prinsessekjoler på imens de dansede til gangnamstyle.

   Sorry to say, men det kan altså også tage overhånd at være så pædagogisk korrekt. Både for forældre og fagfolk. Nogle mener det er at gå tilbage til 50érne, du mener det er at raceopdele. Jeg selv synes det er at acceptere ungerne for hvad de er, i stedet for at have så travlt med IKKE at putte dem i kasser. Mine drenge er på hver deres måde en god del af de 20 punkter. Jeg bruger ordet Drengemor, fordi jeg sku er ret stolt af at være mor til de her to skønne drenge. Det gør ikke at jeg bliver provokeret af at andre helst vil undvære drenge og er stolte pigemødre. Eller blot ønsker at kalde sig Mor, som du selv. Hvorfor holde dem væk fra kasserne hvis det er der deres personlighed passer til?

   Jeg har bevist valgt at lave denne til en drengeblog og modtagelserne har været ekstrem gode lige fra start. Der er tydeligt behov for et online sted hvor man slipper for at læse om pigetøj og lyserøde legesager.Nej jeg har ingen piger at sammenligne med og det er netop derfor jeg ikke nævner noget om at piger er lige sådan, for hvor pokker skulle jeg vide det fra? 😉

   Men hvis du går ind på bloggens facebookside og finder opslaget, ser du også at jeg der har opfordret forældre med piger til at komme med deres erfaringer også.:)

   Husk på at 20 punkter ikke udgør det komplette billede af min familie og jeg. Langt fra. Og jeg kan love dig for at jeg i den grad elsker og krammer mine børn hver dag. Elsker dem for de individer de er og lader dem vokse op så det passer ind i deres personlighed.

   Jeg håber du kunne bruge mit svar 😉
   Venlig hilsen Camilla

   • Louise Vinther Alis says:

    Jeg kan bestemt bruge dit svar og er vild med at du er så imødekommende overfor konstruktiv kritik. Selvfølgelig er du stolt af dine børn. De lyder skønne! Men du ville vel ikke være mindre stolt hvis de ikke faldt ind i de typiske kønsrollekasser?

    Du nævne eksempler på drenge der tvinges i tylskørt. Det tror jeg – i og med jeg aldrig er støt på en mor der har egne erfaringer med dette- er temmeligt sjældent.

    Derimod er det uhyre almindeligt at drenge bliver opfordret til at gøre drengeting/lege m drengene og bliver promte afrettet hvis de i institutioner kommer til at røre ved at tylskørt eller -åh nej- en barbiedukke. Det kender jeg nærmest ingen institutioner der ikke gør i større eller mindre grad. Om ikke andet så holder de justits for at forsikre sig selv imod aggressive udladninger fra fædre der kunne komme til at se sønnike i et strutskørt.

    Læste engang en blog om en mor til en pige der var født i en drengekrop, hvor moren først ‘vågnede op’ da barnet begynder med at snakke om at skære tissemanden af sig selv.

    Jeg er overbevist om at hvis der ikke var så mange krav til hvordan man er ‘rigtig’ hvis man er født med tap, så ville langt færre have psykiske problemer.

 31. Karin says:

  Kender til disse punkter og det positive, særligt med legetøj er, at de kan blive lige så inspireret af en pind og andet som et stykke legetøj. Drenge ødelægger godt nok deres tøj, men jeg har aldrig oplevet at skulle diskuterer, hvad de ville have på. Det skulle min søster med 2 piger. På mange områder meget nemmere med drenge, særligt når man bor på landet som vi gør.

 32. Carina E says:

  Har nydt at læse dine 20 punkter og enhver kommentar 🙂 jeg er sat til at skulle føden lille dreng 17 november.. Vi har kun piger på min side af familien(kommer fra 3 søskende, min oldemor var den sidste der fik en dreng) sååå det bliver en omvendtning at få en dreng i familien.. Men dit opslag her har bare gjort glæden det meget større.. Ja jeg har da også lavet mange af de punkter da jeg var lille men der står jo ikke noget sted disse punkter KUN gælder drenge.. Jeg ser din blog som en sjov lille ting i hverdagen et smil på vejen og ikke så “tungt” som de sidste kommentar her.. Jeg siger i hvertfald 1000 tak for et godt smil og lidt ekstra glæde til den lille kommer 🙂

 33. Anna Dahlquist says:

  Hahahahaha, hvor rigtigt og hvor præcist, hvis du ‘mangler’ ting nr 21….: køb altid sko på udsalg (også selvom du lige har købt). Det er smart at købe flere str. Fremad.. Du skal bare ALTID have sko på lager, til når de nye han lige har fået pludselig er slidt ned, gennemblødte pga vandhuller eller bare FÆRDIGE!

 34. Anne Mette says:

  Tak for alle punkterne, passer fantastisk på begge mine drenge. Til de mødre, som har piger, hvorfor er det så vigtigt at have drengepiger. Måske er det mig, men piger skal have lov til at være piger, og drenge være drenge. Allerhelst med stort D. Hvilket jeg efterhånden ikke synes der er plads til i det danske ‘børnehave, skole, pasningsordninger’. Mit håb er at flere drenge mødre vil kæmpe for at vores drenge, også får lov til at være drenge, uden altid at blande de skønne piger ind i det. De skal nok få plads senere ;-).
  Tak for en god blog.

  • Christine says:

   Okay, så man skal bare udfolde sin personlighed … men kun hvis man passer ind i “klassisk dreng” og “klassisk pige” kasserne? Det er sguda synd for børnene. Se dem nu som de individer de er.

   • Anne Mette says:

    Jeg er helt enig med dig i at der skal være plads til alle typer – af begge køn. Din blog var for mig et sted til at høre fra andre mødre til drenge. Og hvor er det skønt at høre så meget positivt – og få et smil på læben, når man kan se andre som har samme oplevelser med deres drenge. God weekend.

  • Louise Vinther Alis says:

   Jeg har ikke travlt med at have drengepiger. Jeg har travlt med at forsvare børns ret til at være børn på deres egen måde uanset om det indbefatter at klatre i træer eller lege m dukker. Jeg synes det at triste at udnævne nogle drenge (/piger) til at være rigtige, for hvis man så IKKE er rigtig, ja så er man vel forkert….?

 35. Christina says:

  Jeg kan kun nikke genkendende til punkt 4-5-7, så min søn er ikke en “klassisk dreng”. Hvilket jeg bestemt ikke er utilfreds med. Nyder min rolige og ordentlige dreng, som ikke bryder sig om snot og snavs 🙂

   • Christina says:

    Haha, nej punkt nr 4 bliver ikke brugt så tit dog, men det hænder 😉
    Men der bliver slået mange prutter, og i min verden er det bare noget af det sjoveste, så min søn og jeg morer os hver gang, mens far synes vi er ulækre 😛

 36. Zmilla says:

  Min datter på 8, er en rigtig drenge-pige. Hun er vild med “Biler”, vil helst klædes ud som Spiderman til fastelavn, og hvis hun selv kunne vælge hed hun Nicklas.

  Men når det så er sagt, så overhaler min søn (på bare 14 mdr) hende allerede indenom, i “drengefaktor”.
  Han er den rene tornado 😀
  -Er der mon plads til mig i opvaskemaskinen?
  -Tissemanden er allerede et stort hit, og har han først fået lov at rende nøgen rundt, skal jeg ikke forvente samarbejde, når tøjet skal på igen.
  -Er der mon plads til mig nede i toilettet?
  -Mudderpølen er den bedste legeplads!
  -Er der mon plads til mig på hylde 1, 2 og 3 i skabet?
  -Den største pind skal trækkes med hjem- det på trods af, at man altså stadig er lidt usikker på benene.
  -Er der mon plads til mig under sengen?
  -Man vil meget hellere løbe end at gå- også selvom man falder hele tiden.
  -Er der mon plads til mig, toiletrullen, mit mudrede regntøj og den største pind i opvaskemaskinen? Måske hvis jeg liiiiiige tømmer opvasken ud på gulvet først.

  Så selvom jeg egentlig troede jeg var godt rustet, for jeg HAR jo allerede en “dreng”- så må jeg tilstå at der bare gemmer sig lidt flere spilopper i den mindste, end jeg havde regnet med.

  MEN hvor er det altså bare sjovt 😀

 37. Mette says:

  Mor til 4 drenge på 3, 4, 6 og 8:) kan genkende meget Hihi:) lige nu synes mine to ældste at det er sjovt at gemme tissemanden mellem benene så det ser ud som om de får tissekone ;P
  Nr 3 sidder på toilettet og råber at jeg skal komme og se… Han stirrer selv på tissemanden der vipper lidt når han spænder… Utroligt:D åååå da nr 2 fandt sine kugler og blev hysterisk ked af det og ville have at jeg skulle tage dem væk ;P åha

 38. kageborgenStine says:

  Super indlæg, Camilla. Som mor til to piger og en knægt (ja det er han), kan jeg nikke genkendende til dine punkter. Min midterste datter på 9, er til tider mere drenget end pige

 39. Mille Stockner says:

  Hey – jeg er pædagog og ser masser af skønne drenge og piger hver dag – som er optaget af vidt forskellige ting – ikke pga køn – men pga interesser. Det er simpelthen så vildt så overfladisk og halvvejs sexistisk din blog er. Som om piger ikke er “vilde” eller er interesseret i genitalier etc. Come nu on mand!

  • Anne Mette says:

   Nu handler blog’en jo som udgangspunkt i at være mor til drenge. Og heldigvis er der masser af forskellige skønne børn, ikke kun pga interesser men også pga. Køn. Vil da håbe at der er flere pædagoger, somogså har plads til de vilde drenge, og hjælper dem til at finde deres plads. Og her taler vi ikke om køn på pædagogerne

 40. Helena says:

  Hvor er det sjovt at læse. Jeg er selv en tosset drengepige på 17 som kan genkende de fleste af punkterne fra mig selv.
  Jeg er storesøster til mine to brødre, som lige er fyldt 13 og 15. Jeg kan genkende samtlige punkter fra dem, og vil sige, at lige ud over at de begge er blevet lidt mere blufærdige, er de på ingen måde vokset fra det endnu. Jeg bor sammen med min kæreste, som i dag er fyldt 19, i huset bor også familiens tre plejedrenge, som er 18, 18 og 17, de er bestemt heller ikke vokset fra noget af dette, og blufærdigheden er også så småt ved at forsvinde. Det er ikke uset, og jeg selv efter et bad, sagtens kan vade gennem stuen iført undertøj, eller ingenting, og dette har også gjort, at drengene også er begyndt at se igennem fingrene med dette.
  Og store pinde, der virkelig bare må med hjem efter en tur i skoven, er heller ikke uset, hverken fra drengenes eller min side, eller diverse mærkelige insekter der lige skal hjem og nærstuderes.
  Det er fantastisk at vi gennem hele livet, hvis vi giver os selv lov, og ikke har nogle tossede voksne til at stoppe os, kan hygge os som børn, uden at undre os over om det er mærkeligt.

  • Camilla Maria Andersen says:

   Hej Helena
   Hvor lyder det bare top sjovt at være en del af dig og “alle dine drenge”… Du har helt ret i man har det meget sjovere hvis man bare giver sig selv lov… Hvis du forsætter sådan, så bliver du udentvivl verdens sejeste mor når du engang kommer dertil i livet.. Tænk på alt den sjov du kan have med ungerne… 😉

 41. Dorthe Nielsen says:

  Og den nedarvede Trang-til-at-eje-seje-ting viser sig tidligt ligesom angsten for at smide noget ud, fordi man måske får brug for det. Jeg kender en del drengemødre, der kaster sig frådende over hylder, skuffer og skabe så snart knægten er sendt på ferie hos mormor og morfar, for at rydde ud i bunkerne af plasticlort og stensamlinger!

 42. Jinnie says:

  Ha ha ha hvor kan jeg se mine 2 drenge i det hele….har en knægt der for et par år siden var i experimentariet og se den der udstilling med body works. Her ser han en nøgen mand, og råber :se far, sådan en har jeg også” hvor efter faren vender sig om og ser knægten med bukserne nede om anklerne (der var liiiige en tissemand 😉 )…… Siden hen har mine knægte så fået en lillesøster, så jeg håber nu at det måske får lidt af al den mandehørm til at flade lidt ud….er i hvertfald ret pænt træt af tog snak……og så slipper jeg ikke engang for den, da deres far er lokofører, så selvom drengene er flyttet videre til Star wars, er det nu den største “dreng” der snakker om tog 😉

 43. Line says:

  He he….Kun anerkendende nik herfra 🙂 Det lyder også som mine to basser!!! Og så foregår alting i løb……de kender ikke til at gå – det skulle da kun være hvis de er blevet skadet under en fodbold-tackling!!!

 44. Pernille says:

  Sådan sys jeg så også det er at have piger. Mon ikke alle mindre børn er sådan , dreng eller ej . Self er der forsigtige piger , men der er også forsigtige drenge 🙂 tror først det er når de blir ældre pigerne er mere tilbage med svineri og gris og normer . Men jeg fik et smil på læben af det du skrev 🙂

 45. carina says:

  D3r mangler et punkt med at man løber konstant og at drenge er stærker end piger… som mor til 1 på snart til og bonusmor til 3 på 8,9 og 13 er det altid det jeg har hært og set. Men det passer nu meget godt. Man lære bare og slappe lidt mere af og sige… nå… jamen det er is længe siden vi har set skadestuen….

 46. Winnie Fornitz says:

  Ha ha ha hvor er det sjovt at læse.
  Min ældste dreng er kun 3, men kan stadig nikke genkendende til flere punkter. Og min erfaring som sfo/skolepædagog gør, at jeg griner endnu mere af de andre punkter…du rammer bare spot on 🙂

 47. christina says:

  Jeg genkender det meste man mangler punktet om at man kan gentage en ting 3 gange fx “w du skal lige tage et par strømper på inden vi går” og 4. gang du siger det (en anelse mere bestemt) er du måske heldig at han også gør det, men han kigger på dig med et blik der gør du ikke er i tvivl om at det har han overhovedet ikke registreret at du har sagt før

 48. Line B says:

  Jeg har 1 pige på 4 og en dreng på 6år. Mudret tøj er dem begge, at klatre i højder er dem begge, at samle sten osv. Er kun datteren, min søn til gengæld slår brættet ned efter toiletbesøg, har fået låst sig selv inde på toilettet i børne have og skole 2 gange, er begyndt at sige mange grimme ord som kælling, hold din kæft, fede svin osv. Men her hjemme snakker man pænt til hinanden, det måtte han jo lige få afvide 🙂 min datter er en meget drenge pige, hun elsker at slås ligesom sin storebror, leger med biler og tumler rigtig rundt, de geare hinanden op hele tiden

 49. Clara says:

  Tak for kanonlæsning og gode grin 🙂
  Er mor til 3 drenge på 3, 6 og 10 og kan kende A.L.T.

  En ting, jeg tit hører for, med slet skjult løftede “hmm-er-du-ikke-lidt-lige-lovlig-hysterisk-øjenbryn”, er at jeg kommer mine drenge i bad hver eneste aften, hvor de også får vasket hår. Jeg har kun ét svar: Der er INTET alternativ! Og jeg nyder de 3-4 minutter efterfølgende, hvor de er nyvaskede.. 😉
  Jeg har set forældre med døtre, der kan have de samme par bukser på to dage I træk..! Tænker det må være helt vildt! Her er der samtidig altid mindst 1 kubikmeter tøj.. der IKKE er lagt sammen.. OG jeg er endda hjemmegående..

 50. Rikke M. says:

  Som mor til to aktive piger (ja, tillader mig alligevel at blande mig)… kan jeg nikke genkendende til rigtig meget her… også kommentaren om wrestling…

  og punkterne 4,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,17,18,19 og ja…20….

  Tak for et skønt indlæg 🙂

 51. Nina says:

  Trods en knaldende hovedpine sidder jeg og morer mig rigtig meget over dit indlæg-griner højlydt. Du skriver meget skønt og humoristisk om hverdagen med dine drenge. Jeg har selv en meget drenget dreng, hvor mange af dine opremsede punkter gælder, dog “piftet op” af ADHD/hyperaktivitet, så det lige får en anelse mere “krudt”.
  Jeg er også mor til en pige på 16 år, som, da hun var lille, klatrede HØJT op i træer, legede med biler, dukker, testel, mudder – you name it. Hun var alsidig men satte dog en grænse, hvis nogen kaldte hende for en prinsesse – DET ville hun ikke have hængende på sig. Så der kunne også komme et indlæg om, hvorfor piger tit bliver kategoriseret i prinsesse stilen, det er jo ikke alle der har lyst til det:-)

  • Elisabeth says:

   Hahahaha Hold kæft det var sjovt at læse. Har selv en dreng på 3 år glæder mig allerede til fremtidens år

  • Camilla Maria Andersen says:

   Ih tusinde tak for din kommentar. Den varmer mere end du aner 🙂 Jeg har ingen erfaringer med ADHD, men kan sagtens forestille mig at du har nok at se til 🙂 Hvor er det skønt med din datter. Jeg kan også huske fra min egen barndom, hvor provokeret jeg blev når min lillebror kaldte mig prinsesse eller poptøs haha

   Jeg har ikke selv nogen piger, så har derfor valgt ikke at “gøre mig alt for klog” på dem, her på bloggen. Men du er velkommen til at skrive dit bud, hvis det er noget du synes mangler. Så vil jeg meget gerne udgive det her.

 52. yemisi Andersson says:

  Jeg er mor til 3 drenge og en pige. Din beskrivelse af ‘drenge’ passer fint på min pige – bortset fra ’tissemand gennem hul i underbukser’ selvfølgelig. Men i store træk. Desværre passer nr 18 også for drenge – og heldigvis ikke for piger.

 53. Anett Simonsen says:

  Tit kan man slet ikke se original farven på flyverdragt, regntøj, vinterstøvler, termostøvle eller hvad nu drengen har haft på den dag det regnede allermest….. Har endnu ikke fundet noget regntøj der kan holde knægten tør en hel dag i regn 🙂 men som man siger børn der bliver beskidte udfordre sig selv ikk 🙂

 54. Cecilie says:

  Mor til dreng på 5 man skal altid have noget i køleskabet da han spiser hele tiden og i store mængder med alt det friske luft han får…

Skriv et svar